Харків і область 7 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

07.10.2022 14:18   -

226-й день російської агресії. У Харкові тихо, але протягом доби окупанти наносили удари по Куп’янському, Чугуївському, Ізюмському районах.
Внаслідок обстрілів у Куп’янську виникла масштабна пожежа на території меблевого цеху.

ГУ ДСНС В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Близько 18:30 на місці влучання загорілася виробнича будівля у м. Куп’янську. Площа пожежі склала 900 кв.м. На місці події працювали 2 оперативних підрозділи ДСНС. О 20:20 пожежу ліквідували.

Загалом, за повідомленням рятувальників, цієї доби 5 пожеж на Харківщині сталися через ворожі обстріли.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Дві пожежі зафіксовані в Куп‘янському районі, дві – Чугуївському та одна – в Ізюмському. Горіли господарчі споруди, гаражі, виробниче та складське приміщення.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги цієї доби на Харківщині є поранені внаслідок обстрілів.

ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
Протягом доби госпіталізували 2 людей в Куп‘янському районі, 4 – в Ізюмському та 2 людини у Вовчанську Чугуївського району. Усі постраждалі в середньому стані.
Зранку в Ізюмському районі 47-річна жінка отримала поранення, наступивши на міну. Постраждала збирала в лісі гриби.

Військова адміністрація вкотре закликає людей бути обачними і утриматись від походів у ліс та поле. Мінна небезпека все ще дуже висока.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Вибухотехніки працюють у посиленому режимі, але площі мінувань, які залишив ворог в Харківській області, величезні. Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом цієї доби обстежено і очищено більш ніж 17 га місцевості, вилучено та знешкоджено 1004 вибухонебезпечних предмети.

Щодня тривають роботи з відновлення життєдіяльності деокупованих районів. Це і розбір завалів, і ремонт інфраструктури і забезпечення людей водою

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Одним із головних напрямків підтримки життєзабезпечення населення на деокупованих територіях є забезпечення людей питною та технічною водою. З цією метою рятувальники підвозили цистернами воду мешканцям Ізюму та Куп’янська. Загалом люди отримали біля 33 тjyb води, у т.ч. 10 тjy питної.

Щодо новин з фронту, визвольні бої на Харківщині тривають. За повідомленням генштабу, Збройні сили України прорвали оборону супротивника на десятки кілометрів.

ОЛЕКСІЙ ГРОМОВ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ГОУ ГЕНШТАБУ ЗСУ
З 21 вересня нашим військовим вдалось просунутись в глибину оборони супротивника на 55 кілометрів, встановити контроль над 93 населеними пунктами, взяти під контроль більш ніж 2400 квадратних кілометрів Слобожанщини.

День за днем українські військові відсувають ворога та завдають йому суттєвих втрат.