Харків і область 7 грудня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

07.12.2022 13:57   -

Обстріли Харківщини не вщухають.Під постійним щоденним вогнем Куп’янська громада. У Куп’янську цієї доби ворожим ударом зруйновано будівлю ліцею, повідомляють у штабі оборони. Зафіксовані влучання і в інші об’єкти.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
У Куп’янську ворожими обстрілами пошкоджені дах, вікна житлових будинків, господарчі споруди.
Після 17-ї години у Дворічанській громаді горів будинок. Без постраждалих.
Три російські ракети комплексу С-300 влучили в Будинок культури та поблизу школи у с.Борівське, що в Шевченківській громаді. Без постраждалих.

Як звітують рятувальники, протягом доби вони залучались до гасіння трьох пожеж, спричинених обстрілами.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Пожежа через ворожий обстріл трапилась о 17:51 у Дворічанській територіальній громаді Куп’янського району. Там горів приватний будинок на площі 60 кв.м.
Також рятувальники виїздили до Куп’яську за двома адресами. Там пожеж не зафіксовано, проте частково зруйновано будівлю учбового закладу, пошкоджено приватні будинки та господарчі споруди.

За даними медиків цієї доби є постраждалі в наслідок обстрілів.

ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
Після обстрілу Куп’янська жінку 1955 року народження госпіталізували до Чугуївської районної лікарні.
У Вовчанській громаді внаслідок обстрілу росіян, на жаль, загинула жінка 43-х років. Поранення отримав 50-річний чоловік, госпіталізований у важкому стані.

Триває розмінування деокупованих територій Харківщини:

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 249 вибухонебезпечних предметів.

ЗСУ продовжують захищати Харківщину від російських окупантів. І як зазначають в інституті вивчення війни, українські сили досягли успіхів у Харківській області:

ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Українські сили, ймовірно, нещодавно досягли успіхів на північному сході Харківської області, а російські сили проводили обмежені атаки і захищалися від контрнаступних дій України.

В Інституті вивчення війни повідомляють також про те, що Сили оборони продовжують контрнаступ на Харківщині та Луганщині, а ЗС РФ обороняються та роблять спроби відновити втрачені позиції на лінії Сватово-Кременна.