Харків і область 6 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

06.10.2022 12:12   -

225-й день російської агресії. І знову підступні удари по Харкова. Вночі мер міста повідомив.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Враг обстрелял инфраструктурный объект в Основянском районе Харькова. На месте «прилета» пожар.
Информация о пострадавших и степени разрушения объекта на данный момент уточняется.

Обстріл стався близько третьої ночі. На місце прильтів відразу виїхали оперативні служби. Вранці визначили, що атакували об’єкти критичної інфраструктури безпілотні літальні апарати. Виникло дві пожежі.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Їхні площі склали по 500 кв.м. О 04:40 силами підрозділів ДСНС дані загоряння ліквідовані повністю. Постраждалих немає.
До робіт з пожежогасіння було залучено 17 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, близько 70 осіб особового складу ДСНС.

Продовжуються обстріли області, інформують у штабі оборони. Є руйнування і людські жертви

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Окупанти обстрілювали Куп’янський та Вовчанський райони, а також населені пункти Богодухівського, Харківського районів: Уди, Ветеринарне, Стрілечу, Красне та ін.
За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, протягом доби по області госпіталізували 3-х чоловіків, які зазнали поранень внаслідок обстрілів у Куп’янському районі.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 1021 вибухонебезпечний предмет. Також тривають аварійно-рятувальні роботи на зруйнованих внаслідок обстрілів об‘єктах.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Проводились роботи у Салтівському районі Харкова, а також на території Дергачівської громади, у селищі Борова, м. Ізюм, селі Діброва Ізюмського району. Рятувальники розбирали завали, демонтували аварійні конструкції будівель. Загалом від ДСНС залучено 37 осіб особового складу та 10 одиниць техніки.

Щодня тривають відновлювальні роботи в Куп’янську, Ізюмі і Балаклії: розбір завалів, ремонт інфраструктури, забезпечення людей водою та гуманітарною допомогою.

Бої на Харківщині тривають. Ще 77 сел Куп’янського району залишаються в окупації, повідомляють у штабі оборони. Це чотири цілих чотири десятих відсотка від загальної кількості населених пунктів Харківської області. Крок за кроком ЗСУ відсувають ворога з української землі.