Харків і область 5 січня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

05.01.2023 13:25   -

Харківщину тероризує ворог. Минулої доби російські окупанти з артилерії, танків та мінометів вели обстріли прикордонних населених пунктів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Куп’янський, Харківський, Чугуївський райони області потерпають найбільше.
Під вогнем були: Куп’янськ, Вовчанськ, Красне, Стариця, Огірцеве, Дворічна, Кислівка та інші населені пункти. На щастя, від обстрілів ніхто не постраждав.

Триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 44 вибухонебезпечні предмети. Але небезпека все ще висока, застерігають у штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
В районі в с. Шийківка Ізюмського району під час проведення робіт з розмінування через детонацію боєприпасу загинув начальник групи піротехнічних робіт, підполковник цивільного захисту Сергій Гоцуляк. Йому було 42 роки.
Старший сапер тієї ж групи отримав поранення. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.
Крім того, в районі міста Балаклія Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався цивільний чоловік 22 років. Госпіталізований з вибуховими травмами у стані середньої тяжкості.
Вкотре закликаємо усіх пам’ятати про мінну небезпеку та бути максимально уважними і обережними.

Пожеж, спричинених ворожими обстрілами, не трапилось.

На лінії зіткнення тривають запеклі бої. Військові аналітики висловили думку, що Україна збирає війська для наступного великого контрнаступу взимку.

ПІТЕР ДІКІНСОН АНАЛІТИК Atlantic Council
ЗСУ мають зберегти ту динаміку, яку набрали: спочатку у вересні зі звільненням Харківської області, а потім у листопаді з деокупацією Херсона. Київ хоче здійснити атаку, доки земля промерзла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: