Харків і область 5 грудня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

05.12.2022 13:05   -

285-та доба повномасштабного вторгнення. Окупанти продовжують завдавати ударів по населених пунктах Харківщини.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Після 4 години ранку росіяни вдарили ракетами типу С-300 по цивільній інфраструктурі Куп’янська. За попередніми даними правоохоронців, внаслідок ударів окупантів по Куп‘янську загинула жінка, детальна інформація уточнюється. Внаслідок обстрілу виникла пожежа на СТО, горів автомобіль. Пошкоджені покрівлі приватних будинків.

Вже о п’ятій ранку пожежу ліквідували. Рятувальники звітують, надзвичайні ситуації виникали і у самому Харкові.

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
З причини порушення Правил пожежної безпеки трапилось 2 пожежі, на яких загинули люди. Перший випадок стався у Холодногірському районі Харкова. Інший — у селищі Старий Салтів Чугуївського району. В обох випадках загинули чоловіки. Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 119 вибухонебезпечних предметів.

І внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів отримали травми двое людей. Їх стан оцінюють, як середній. Крім цього, в області продовжуються запеклі бої. Окупанти завдавали артилерійських ударів по населених пунктах Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
На Слобожанському напрямку обстрілів з різнокаліберної артилерії, з боку противника, зазнали райони населених пунктів Тимофіївка, Стрілеча, Стариця, Бугруватка, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Мала Вовча, Дворічна, Тавільжанка та Богданівське Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли українських міст, допомога від Литви та нова загроза ракетних атак – головне за ніч, 5 грудня