Харків і область. 31 серпня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

31.08.2022 14:00   -

189-й день російського вторгнення. Обстріли Харкова тривають. Близько двадцять третьої години з РСЗВ “Смерч” був обстріляний Новобаварський район. Пошкоджено дорожнє покриття, вибито шибки в будинках. Попередньо – без втрат. Мер міста звернувся вранці до мешканців з таким закликом:

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Жителей Новобаварского и Холодногорского районов прошу быть крайне осторожными. После вчерашнего обстрела города там много неразорвавшихся кассет от боеприпасов. Не приближайтесь к незнакомым предметам.

Близько опівночі з Бєлгорода в напрямку Харкова було запущено три ракети. Одна вибухнула на території рф, ще одна – у повітрі над територією Шевченківського району Харкова. Остання ракета влучила поряд з закладом освіти в Київському районі.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Прилет в Киевском районе, в центре города. Фактически прямое попадание в жилой дом.
Пострадало также одно офисное здание. Возник пожар.Ранены две пожилые женщины.

За даними служби з надзвичайних ситуацій, в Київському районі через влучання горіла квартира на 3-му поверсі чотирьохповерхівки на площі 30 кв.м. та кабінет на 4-му поверсі чотирьохповерхової офісної будівлі на площі 40 кв.м.


Загалом дев’ять пожеж на Харківщині цієї доби сталися через обстріли, повідомляють рятувальники.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Після масованого артобстрілу центру Харкова сталась пожежа у житловій чотирьохповерхівці. Горів дах на площі 50 кв. м. З вогнем боролись 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 60 особового складу ДСНС.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, загалом внаслідок обстрілу Харкова 30 серпня чотири людини загинули, поранено 14 мирних мешканців, в тому числі дитина шести років.


Крім того, вчора ввечері росіяни обстріляли Золочів Богодухівського району, повідомляють в штабі оборони.


Протягом доби ворог також обстрілював населені пункти Харківського та Богодухівського районів області. Зруйновані житлові будинки та господарчі споруди. В області протягом доби з пораненнями госпіталізована 1 людина. Бойові дії тривають.


Ворог використовує проти ЗСУ ствольну та реактивну артилерію, авіацію. Наші захисники дають окупанту відсіч, знищуючи живу силу і техніку. За інформацією інституту вивчення війни, 30 серпня російські війська чинили кілька невдалих спроб наступу.

ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Російські війська намагались атакувати в напрямку Шнурок, що в тридцяти кілометрах на південь від Ізюму та в напрямку Слав’янська біля кордону Харківської і Донецької областей. Але без успіху прорватись
Також без успіху на півночі Харківської області російські війська атакували наземно поблизу села Уди.