Харків і область 30 серпня. Обстріли, пожежі, жертви, бої (відео)

30.08.2022 13:30   -

188-й день російської агресії. Вночі обстрілів не було. А от вранці, о десятій тридцять ворог завдав жорстокого удару по Харкову. З артилерії окупанти обстріляли центральну частину міста, повідомив Ігор Терехов.

Фото: Василь Голосний/Харьковские известия

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Предварительно восемь прилетов. Довольно большой квадрат. Пока знаем о пожаре в одном из любимейших мест отдыха харьковчан. Прилетело и к еще одному месту отдыха – выбиты окна в окрестных домах.
Также есть прилет рядом с пятиэтажным жилым домом, и попадание в одно из дошкольных учебных заведений. Все в центре города.
Уже есть информация о пяти погибших и семерых раненых.

Протягом доби окупанти били з реактивної та ствольної артилерії по населеним пунктам Чугуївського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів.
А от пожеж, спричинених влучанням ворожих боєприпасів, цієї доби на Харківщині не зафіксовано, повідомляють в державній службі з надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
За добу з 29 по 30 серпня в Харькіаській області не було пожеж, спричинених обстрілами окупантів.
Це другий випадок за весь час повномасштабного вторгнення РФ.
Тим часом за добу піротехніки ДСНС ліквідували 14 ворожих вибухонебезпечних предметів.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, цієї доби на Харківщині є загиблі і поранені.

ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
В Богодухівському районі виявлені тіла двох жінок, що загинули внаслідок обстрілу 27 серпня.
В Ізюмському районі госпіталізована 57-річна жінка з вибуховими пораненнями. В Чугуївському районі госпіталізовані чоловік (66 років) і жінка (60 років).

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Російські окупанти намагалися йти в наступ в районі села Уди, але відступили з втратами, повідомляють у штабі оборони
А Дементіївка, що під Харковом, стала на мапі зеленого кольору .
Росіяни хоч і намагаються тиснути на всіх фронтах, але, на думку військового експерту, у них вже недостатньо сил, щоб окупувати Харків.

СЕРГІЙ КУЗАН ГОЛОВА УКРАЇНСЬКОГО ЦЕНТРУ БЕЗПЕКИ
Нашим ЗСУ вдалось спровокувати росіян і виманити їхні основні резерви зі східного напрямку – Харківської та Бєлгородської областей, знімали угрупування також з Донецького напрямку та перекидали на Херсонський та Запорізький напрямки. Це означає, що резервів для того, щоб вони повноцінно захопили Донецьку область вже немає. Резервів, щоб вони атакували та штурмували Харків – також немає.