Харків і область 3 грудня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

03.12.2022 13:20   -

Харківщину продовжують обстрілювати російські військові. Ворог протягом доби наніс удари по населених пунктах Чугуївського, Харківського, Куп’янського, Ізюмського районів, повідомляють у штабі оборони

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
У Липицькій громаді після денних обстрілів росіян зайнявся другий поверх житлового будинку. У Вовчанську на відкритій території горів очерет та трава.
Після півночі у м. Куп’янськ внаслідок ракетного удару росіян є пошкодження будівлі, зруйнований гараж, повилітали вікна в приміщеннях. Без постраждалих.

За даними медиків, цієї доби є постраждалі з осколковими пораненнями.

ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДДОПОМОГИ
У Вовчанську внаслідок обстрілів отримав поранення 55-річний чоловік, госпіталізований до медичної установи, стан постраждалого – середній.

Рятувальники цієї доби залучались до гасіння двох пожеж на території Липицької та Вовчанської громад в області.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Перша трапилась об 11:04 у селі Глубоке. На території приватного домоволодіння горів будинок на площі 30 кв.м.
А в м. Вовчанськ обстріли спричинили пожежу сухостою на відкритій території. На момент прибуття рятувальників горіла трава на площі 2 Га.

Триває розмінування деокупованих територій Харківщини

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 101 вибухонебезпечний предмет.
Мінна небезпека висока. Будьте обачними!

На лінії фронту гаряче.
Окупанти гатять з різної зброї і не перестають тероризувати мирне населення, зазначають у генштабі.

ГЕНШТАБ ЗСУ
На Слобожанському напрямку обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Гур’їв, Ветеринарне, Козача Лопань, Висока Яруга, Глибоке, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Бударки та Бологівка Харківської області.
На Куп’янському напрямку противник веде оборону. Обстріляв райони населених пунктів Берестове, Вишневе, Дворічна, Кислівка, Котлярівка і Табаївка на Харківщині та Новоселівське і Стельмахівка Луганської області. Також завдав авіаударів неподалік Кислівки та Новоселівського.

Але Збройні Сили України тримають позиції на всіх напрямках та завдають втрат окупантам. Цієї доби, з поміж інших нищинь, ЗСУ збили ворожий гелікоптер у Харківській області.