Харків і область 28 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

28.09.2022 14:15   -

217-й день російської агресії. Ворог знову завдав ракетних ударів по Харькову.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Три прилета в Холодногорском районе, по предварительной информации поврежден инфраструктурный объект. В некоторых районах города нет света.
Информация о пострадавших уточняется.
Энергетики и коммунальные службы работают над тем, чтобы как можно скорее вернуть электричество в дома харьковчан.

Після ретельного обстеження стає відомо про пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Внаслідок чого частково були знеструмлені Шевченківський, Холодногірський та Новобаварський райони.

Наразі близько 18,5 тисяч споживачів залишаються без світла. Енергетики роблять все можливе для якнайскорішого відновлення електропостачання.

За інформацією рятувальників, цієї доби чотири пожежі виникли через обстріли, з яких дві спалахнули саме в Холодногірському районі Харкова. Про деталі інформують у держслужбі з надзвичайних ситуацій:

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
В одному з випадків горів електричний трансформатор на площі 20 кв.м. Загоряння локалізували силами 2-х оперативних підрозділів ДСНС о 21:25 та ліквідували о 21:38.
В другому випадку ракети зруйнували будівлю виробничого підприємства, котра загорілась. Площа пожежі склала 300 кв.м. На її ліквідацію було направлено 6 пожежно-рятувальних підрозділів. На щастя в обох випадках обійшлося без жертв та постраждалих.

Ще дві пожежі були у Чкалівській та Вовчанській територіальних громадах. Горіли агропромисловий комплекс, гаражний кооператив, промисловий та енергетичний об’єкти.

Протягом доби ворог продовжував терор мирного населення Куп’янського, Ізюмського, Харківського та Богодухівського районів області. Тривають і роботи з відновлення інфраструктури, розмінування, розбору завалів на деокупованих територіях.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
У містах Ізюм і Куп‘янськ, а також селищі Коротич Харківського району рятувальники забезпечували населення питною та технічною водою. Загалом за допомогою цистерн до людей доставили біля 44 т води, у т.ч. 10 т питної.
Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 1547 вибухонебезпечних предметів.

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп’янському районі з пораненням госпіталізовані 5 людей.

У Богодухівському районі поранення отримала 16-річна дівчина. Її стан медики оцінюють як важкий.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Наші захисники звільняють Харківщину від окупантів. Генштаб ЗСУ підтвердив звільнення Куп’янськ-Вузлового.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Українські війська 27 вересня провели операції зі зміцнення своїх позицій на східному березі річки Оскіл на північ від Куп’янська та звільнили Куп’янськ-Вузловий, який є одним із найбільших залізничних вузлів в Харківській області.