Харків і область 28 грудня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

28.12.2022 13:15   -

Зранку окупанти вдарили ракетами по Слобідському району Харкова, повідомили у штабі оборони. Працівники ДСНС виїхали на місце влучання. Внаслідок цих ударів є постраждалі.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Осколкове поранення отримав 48-річний чоловік. Перебуває у лікарні у стані середньої тяжкості.

Минулої доби ворог обстрілював прикордонні території.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Найбільше потерпає Куп’янський напрямок. В м. Куп’янськ та смт Куп’янськ-Вузловий обстрілами пошкоджені приватні будинки. Також під ворожим вогнем були населені пункти Харківського та Чугуївського районів.

Рятувальники залучались до гасіння однієї пожежі, яка сталась через обстріл окупатів,повідомляють у ДСНС

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Пожежа, спричинена ворогом, зафіксована у Дворічанській територіальній громаді. На місці виявлено тіло загиблого 55-річного чоловіка. Площа пожежі склала 100 кв.м. На її ліквідацію рятувальникам знадобилося трохи більше години.

За даними медиків, цієї доби є постраждалі цивільні через бойові дії.

ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
В Куп’янську внаслідок обстрілу 57-річна жінка отримала вибухову травму. Госпіталізована у важкому стані.
Крім того, в Ізюмському районі 23-річний чоловік підірвався на вибуховому пристрої. Доставлений до лікарні у стані середньої тяжкості. Вкотре закликаємо усіх пам’ятати про мінну небезпеку та бути максимально обережними.

Розмінування деокупованих територій триває. За минулу добу знешкоджено ще 103 вибухонебезпечні предмети.

На лінії зіткнення військові надійно тримають свої позиції та знищують живу силу і техніку ворога. За інформацією інституту вивчення війни, є вірогідність,що ЗСУ звільнили від окупантів ще три населені пункти Харківщини.

ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Наразі російські війська займають 1,6 % території Харківської області, а 26 грудня займали 1,74% території. Різниця складає близько 46 кВ. км. Ймовірно, Украинскі сили оборони узяли під свій контроль Дворічну, Новомлинськ та Тавильжанку на північному сході області.