Харків і область 27 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

27.10.2022 14:07   -

246-й день повномасштабного вторгнення. Ворог продовжує терор мирного населення. Протягом минулої доби окупанти гатили по містах і селах, що знаходяться неподалік від території зіткнення, або біля кордону з рф. Рашисти обстріляли населені пункти Харківського, Куп’янського, Ізюмського та Чугуївського районів області.

Зокрема, в тому числі і з території рф ворог обстрілював з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів: Чугунівка, Стрілеча, Дворічна, Кам’янка, Красне, Стариця, Берестове, Кислівка, Котлярівка та Фиголівка.

Внаслідок обстрілів ніхто не постраждав, також протягом доби не виникали і пожежі, спричинені обстрілами. Крім того, на Харківщині продовжується розмінування. Піротехніки за минулу добу знешкодили майже 300 вибухонебезпечних предметів. Аби очистити забруднену територію, сапери наражають і власне життя на небезпеку.

26 жовтня в Ізюмському районі на, попередньо, протитанковій міні підірвався автомобіль піротехніків ДСНС. За уточненими даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, 1 людина загинула, 6 – отримали поранення.

Крім того, у Харківському районі на міні підірвався і цивільний. 62-річний чоловік отримав поранення. Тому в Харківській ОВА вкотре нагадують, що мінна небезпека в області залишається високою, мешканців області закликають не ходити в ліси, поля та узбіччями доріг, адже піротехніки розміновують поки основні дороги та об’єкти критичної інфраструктури. Що ж до військових дій. На лінії зіткнення тривають запеклі бої, ЗСУ продовжують звільняти українські землі.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий гелікоптер Ка-52, ракету Х-59 та 17 ударних БпЛА ворога. Воїни ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 4 пункти управління, 8 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 3 склади з боєприпасами та 6 інших важливих військових об’єктів противника.

Також за добу українські військові знищили 320 російських вояк.