Харків і область 25 липня: обстріли, пожежі, жертви, бої. Зведення за добу (відео)

25.07.2022 11:52   -

Обстрілів Харкова цієї ночі ворог не здійснював. Ракети полетіли по мирним містечкам Харківщини. Вночі окупанти вдарили по цивільних об’єктах Чугуєва. У одному з приміщень перебували люди, які опинилися під завалами, троє постраждалих рятувальники вже звільнили. Усі профільні служби продовжують далі працювати на місці, повідомляють у харківському штабі оборони.

Вранці мер Чугуєва звернулась до мешканців з таким повідомленням:

“Сьогодні вночі ворог знову підступно обстріляв наше місто.

Зруйновані цивільні об’єкти – чергова школа та будинок культури, де перебували мирні мешканці. Наразі рятівники розбирають завали, а отже кількість постраждалих буде уточнюватися. Прошу усіх зберігати спокій і по можливості обмежити пересування вулицями міста. Пам’ятаємо про правила поведінки на період воєнних дій та користуємося перевіреними джерелами інформації”, – Галина Мінаєва, Чугуївський міський голова.

Протягом доби російські окупанти обстріляли житлові квартали у Коробочкиному та Печенігах Чугуївського району. Є влучання снарядів у Богодухівському районі, Харківському та Ізюмському.
За повідомленням рятувальників, на Харківщині цієї доби сталося сім пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

“Одна у Богодухівському, чотири в Чугуївському та одна Балаклійському районах області, а також одна у Немишлянському районі Харкова. Горіли приватні житлові будинки та надвірні забудови, а також дах складського приміщення”, – ГУ ДСНС у Харківській області.

Вкотре ворог обстрілює лани Харківщини, горять поля з врожаєм пшениці та гинуть люди.
На жаль, у с. Кулиничі, Харківського району, загинув 39-річний тракторист, який наїхав на вибуховий предмет.
Тож рятувальники звертаються до аграріїв області:

“Шановні аграрії Харківщини! Пам’ятайте про небезпеку! Працювати на полях можна лише після обстеження із вибухотехніками та військовими!”

Щодо новин з фронту, то на лінії зіткнення точаться запеклі бої. Українські війська міцно тримають оборону та завдають втрат ворогу.

Яна Біляєва, Стас Дейнеко