Харків і область 24 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

24.09.2022 13:03   -

213-й день – рівно 7 місяців від початку повномасштабного російського збройного вторгнення. Ворог не припиняє терор мирного населення Харківщини.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Найбільше від обстрілів страждає Куп’янський район. За минулу добу там зазнали поранення 5 людей, в тому числі 2 дітей – сестри 10 та 17 років. В Чугуївському районі поранення отримав 45-річний чоловік. Він підірвався на міні під час збору грибів. Аналогічний нещасний випадок трапився з 24-річним мешканцем Ізюмського району, який також збирав гриби.

Мінна небезпека на Харківщині висока, попереджають рятувальники і закликають утриматись від походів до лісу, та й взагалі бути дуже обачними в районах населених пунктів, де велись бойові дії. Піротехнічні підрозділи зведеного загону щодня обстежеють та очищують звільнені території від вибухівок. Цієї доби працювало 26 розрахунків:

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
133 осіб особового складу та 50 одиниць техніки обстежили площу біля 12 га та знешкодили 578 вибухонебезпечних предметів. В першу чергу піротехніки розміновують об’єкти критичної інфраструктури, водо-, газо-, тепло-, єлектро- мережі, а також виконують заявки від населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів.

Загалом протягом доби рятувальники здійснили 26 оперативних виїзди. Пожеж спричинених обстрілами не було.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Виконувались роботи з відновлення нормальних умов життя на деокупованих територіях зведеним загоном ДСНС – в Балаклії, Ізюмі, в тому числі і аварійно-рятувальні.

Сили зведеного загону ДСНС також залучались в роботах з ексгумації тіл у місцях масового поховання людей, вбитих загарбниками, виконують інші поставлені задачі.

Бої на лінії зіткнення тривають. За зведенням генштабу ЗСУ, противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області та утриманні захоплених територій.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Ворог також спрямовує свої сили на зрив активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Обстрілює позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, намагається відновити втрачені позиції, веде повітряну розвідку.
За минулу добу російські загарбники завдали 5 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснили понад 60 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Ворог не припиняє обстрілювати цивільну інфраструктуру та оселі мирних жителів. Загроза авіаційних та ракетних ударів окупантів зберігається на всій території України.