Харків і область 24 серпня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

24.08.2022 13:35   -

182-й день російської агресії. Терор Харкова продовжується. Обстріли посилились. Один за одним в офіційному телеграмканалі мера міста з дев’ятої вечора почали з’являтись повідомлення про вибухи.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Теперь и вечером обстрел Шевченковского района. Предварительно без пострадавших.
Третий за день обстрел Шевченковского района. Пожар. О пострадавших информации на данный момент нет.

Пізніше стає відомо що о двадцять першій годині вечора ворог обстріляв Шевченківський район з РСЗВ, імовірно касетними боєприпасами. Постраждали житлові будинки. Є один поранений. Близько двадцять третьої знов пролунав вибух.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
У Шевченківському районі вибухнула ракета, попередньо – “Калібр”. Пошкоджені житлові будинки, сталася пожежа. Вибито вікна будинку в Новобаварському районі.
Вночі в Харкові медики госпіталізували жінку 33-х років з вибуховою травмою. Її 5-річна донька через обстріл отримала такий сильний стрес, що також потребувала допомоги лікарів.

Опів на першу ночі ворог знову завдав ракетного удару, попередньо ракетами С-300 по селищу Докучаєвське, що на околиці Харкова.
Протягом минулої доби ворог цинічно обстрілював Харків та населені пункти Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів. В Чугуївському районі через обстріли сталися лісові пожежі. Загалом на Харківщині протягом доби сталося 9 пожеж, спричинених бойовими діями, інформують рятувальники.

ГУ ДСНС У ХВОКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Харківський район: у селищі Циркуни сталося відразу 4 пожежі, що були спричинені ворожими обстрілами. Горіли господарчі споруди, надвірні забудови, паркани та трава.
Вночі у Харкові в результаті обстрілу сталася пожежа у триповерховій житловій будівлі Шевченківського району. Горіли дерев‘яні конструкції даху, перекриття та внутрішні перегородки. До ліквідації пожежі було залучено 21 одиниця пожежно-рятувальної техніки та близько 100 рятувальників ДСНС. Жертв та постраждалих не було.
Також у с. Рогань Харківського району внаслідок ракетного обстрілу сталась пожежа у складській будівлі. Площа пожежі склала близько 300 кв.м. До ліквідації пожежі було залучено 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС. Жертв та постраждалих не було.

На лінії фронту тривають бойові дії. Наші захисники дають окупантам гідну відсіч та завдають відчутних втрат.