Харків і область 24 лютого. Обстріли, пожежі, жертви, бої

24.02.2023 13:00   -

Минулої доби ворог масовано обстрілював прикордонні населені пункти в Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах області, інформують у штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вчора зранку, попередньо з ЗРК С-300, ворог завдав удару по адміністративній будівлі у смт Дворічна Куп‘янського району. 2 людей – чоловік і жінка отримали поранення.

Під час проведення рятувальних робіт ворог вдруге обстріляв Дворічну. Бив прицільно по рятувальниках. Було пошкоджено щонайменше 4 автомобілі ДСНС.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Протягом дня ворог масовано обстрілював Куп’янськ та навколишні села.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
У Куп’янську поранення зазнали 2 жінки 54, 61 року та чоловік 43 років. У Куп’янському районі поранення протягом доби отримали 4 чоловіки 49, 68, 72 та 73 років. Усі вони госпіталізовані та отримують медичну допомогу.
Також у Куп’янську обстрілами зруйновано 4 житлові будинки. у районі пошкоджено будинки та господарчі споруди, сталися пожежі.

За даними рятувальниками, протягом доби сталися чотири пожежі через обстріли.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Близько 10-ї ранку ворог завдав ракетного удару по селищу Дворічна Куп’янського району. Зруйновано 4-х поверхову будівлю адміністрації селищної ради. Сталась пожежа. Була інформація про те, що під завалами можуть бути люди. Під час проведення аварійно-рятувальних робіт сталася ціла серія повторних обстрілів. Внаслідок обстрілу пошкоджено пожежно-рятувальні та аварійно-рятувальні автомобілі ДСНС, а також спеціальне обладнання та генератори. Рятувальникам довелось припинити роботу і повернутися до місць постійної дислокації.
В інших випадках пожежі трапились на приватних подвір’ях.

4 рази рятувальники виїжджали на перевірку місць влучання ворожих снарядів.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
У Куп’янську внаслідок неодноразових ударів артилерії пошкоджень та руйнацій зазнали: 6 приватних домоволодінь, 1 житлова 5-типоверхівка, травмовано 2 людей;
У м. Вовчанську пошкоджено 10 приватних маєтків та бібліотека;
У с. Вовчанські Хутори – 1 приватний будинок.

Як інформують у генштабі, змін у складі та положенні ворожих військ не відзначається.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Основні зусилля рф зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.
На Куп’янському напрямку супротивник здійснив обстріли районів населених пунктів Гряниківка та Берестове, а також завдав авіаційних ударів поблизу Гряниківки, Котлярівки та Крохмального.

На лінії зіткнення наші захисники надійно утримують позиції та дають відсіч усім спробам ворога просунутися вперед, повідомляють у штабі оборони.

ОСТАННІ НОВИНИ