Харків і область 24 квітня. Обстріли, пожежі, жертви та бої

24.04.2023 11:26   -

Обстріли Харківщини. Минулої доби ворог продовжував завдавати ударів по районах прикордонних та прифронтових населених пунктів Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Зокрема, під вогнем ворога були райони населених пунктів Гоптівка, Зелене, Нескучне,  Бударки, Мілове, Красне Перше, Вовчанськ, Дворічна, Гряниківка, Лиман Перший, Кислівка та інших.
Масштабних руйнувань, жертв та постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано.

Рятувальники звітують, пожеж спричинених ворожими обстрілами не зафіксовано, але здійснено 14 оперативних виїздів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
О 09:05 рятувальники 12-ї ДРПЧ з селища Великий Бурлук виїздили на перевірку місця ворожого обстрілу, який стався напередодні близько 23:00. Окупанти вдарили по селу Малий Бурлук Великобурлуцької громади. Перевіркою виявлені пошкодження вікон приватного будинку та навчального закладу, що не експлуатувався, а також воріт ангарної будівлі приватного підприємства. Постраждалих не виявлено.
О 22:25 виникла пожежа у будинку барачного типу за адресою: Харківський район, село Слобідське, вул. Зарічна, 13. Повідомлення про неї до рятувальників надійшло із запізненням, вже коли вогонь майже повністю охопив дах будинку. На час прибуття підрозділів ДСНС площа горіння складала біля 750 кв.м. На гасіння вогню рятувальники подали відразу 7 пожежних стволів. Проте роботи з пожежогасіння ускладнювались відсутністю протипожежного постачання в даному населеному пункті. Тож вогнеборцям довелось організувати постійне підвезення води з найближчого водоймища за допомогою пожежних автоцистерн. Загалом в процесі пожежогасіння приймало участь 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 35 осіб особового складу ДСНС. О 00:07 бійцям вдалось локалізували пожежу, але ж повністю приборкати її – лише о 06:00. Постраждалих немає. Причина виникнення загоряння встановлюється.
Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 86 одиниць вибухонебезпечних предметів.

За даними Генштабу ЗСУ, наші бійці продовжуть тримати позиції та дають відсіч будь-яким спробам російських окупантів покращити своє тактичне положення.

ОСТАННІ НОВИНИ