Харків і область. 23 серпня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

23.08.2022 16:17   -

181-й день вторгнення російських окупантів на українську землю. Харків продовжує потерпати від обстрілів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Утро дня города началось с обстрела Киевского района. Попадание в частный дом, без пострадавших.

А близько п’ятої ранку в Новобаварському районі за невідомих причин сталася масштабна пожежа в будівлі промислового підприємства.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
О 04:41 23 серпня на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу, що сталася на території 4-поверхової неексплуатованої будівлі підприємства у Новобаварському районі м. Харкова. До місця події було направлено 20 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 90 чоловік особового складу ДСНС. Полум’я охопило площу біля 5000 кв.м. Горіла тирса на першому поверсі будівлі, дерев’яні віконні рами з першого по четвертий поверхи, а також покрівля будівлі підприємства. Силами підрозділів ДСНС вогонь вдалось локалізувати о 06:30.

Наразі триває ліквідація пожежі. Жертв та постраждалих немає. Причина виникнення пожежі встановлюється.
Протягом доби ворог підступно та цинічно обстрілював Чугуївський та Ізюмський райони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Близько шостої ранку окупанти обстріляли Коробочкине Чугуївського району. Сталася пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється.
Ввечері двадцять другого серпня о 21:30 ворог завдав удару трьома ракетами по селу Стара Гнилиця Чугуївського району. Пошкоджені теплиці, сталася пожежа. Без постраждалих.

Загалом за даними рятувальників на Харківщині цієї доби сталися 6 пожеж через ворожі обстріли.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Чугуївському районі – п’ять загорянь, та одна пожежа в Ізюмському. Горіли житловий будинок, господарча споруда, теплиця, хлойна підстилка та трава на відкритій території.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом минулої доби поранення отримали двоє мирних мешканця. В Чугуївському районі сімдесят однорічна жінка, в Ізюмському – чоловік п’ятдесят восьми років.

Запеклі бої на лінії фронту тривають. Наші захисники надійно утримують позиції, завдаючи ворогу втрат, повідомляють у штабі оборони. Протягом доби ворог не здійснював спроб іти в наступ на Харківщині.