Харків і область 22 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

22.09.2022 12:37   -

211-й день російської агрессії. Харків обстрілюють. Цієї ночі близько 21:30 ворог знову завдав удару по місту.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Обстрел Киевского района в районе жилой застройки. Но по предварительной информации дома не пострадали. Пожар в одноэтажных нежилых строениях рядом с домами.

Згодом стало відомо, що там зруйновано 7 гаражів на території гаражного кооперативу. Сталася пожежа. На щастя, ніхто не постраждав.
На території області від ворожих обстрілів потерпали Чугуївський, Ізюмський, Куп’янський та Харківський райони. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
В Чугуївському районі внаслідок ракетного удару пошкоджено верхній шлюз Печенізької дамби. Ситуація на об’єкті під контролем, загрози прориву дамби немає.

За добу рятувальники здійснили 28 оперативних виїздів, з них два на пожежі, спричинені обстрілами.
Продовжуються і аварійно-рятувальні роботи на звільнених територіях.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Розчищення завалів зруйнованих будівель, укріплення аварійних елементів мосту, розчищення від дерев місця встановлення понтонної переправи через р. Сіверський Донець та інші невідкладні роботи проводились у містах Балаклія та Ізюм.

За добу піротехніки ДСНС ліквідували 456 ворожих боєприпасів, що не розірвалися. Але мінна небезпека зберігається, гинуть люди.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Неподалік с. Гракове Чугуївського району під час проведення ремонтних робіт підірвалися на міні 2 співробітників “Харківобленерго” та 1 співробіник ДСНС. На жаль, 1 з них загинув, 2 госпіталізовані з пораненнями.

За даними центру екстреної медичної допомоги цієї доби на Харківщині внаслідок обстрілів госпіталізовано шестеро мирних мешканців.

ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
В Куп’янському районі поранені 5 людей, в тому числі 13-річний хлопчик. Його стан медики оцінюють як важкий. В Харківському районі 1 поранений.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Наші захисники нищать ворога усіма доступними їм способами.