Харків і область 22 листопада. Обстріли, пожежі, жертви, бої

22.11.2022 13:10   -

У Харкові доба минула спокійно. Місто продовжує усувати наслідки ракетних ударів з боку росіян та активно готується до складного зимового періоду. Окупанти ж продовжувать обстрілювати із артилерії та РСЗВ населені пункти прифронтових районів Харківщини. У штабі оборони звітують:

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Після 17-ї години 21 листопада окупанти завдали ударів із РСЗВ по Вовчанську. Внаслідок попадання в житловий сектор госпіталізовані з пораненнями двоє мирних.
Близько 21-ї години росіяни ракетами вдарили по Чугуєву. Пошкоджені двоповерховий приватний будинок, зруйновано гараж, господарчі споруди, кілька автомобілів. Без постраждалих.

До гасіння пожежі у Вовчанську залучались рятувальники. Цієї доби це було єдине масштабне загоряння через обстріл, інформують у ДСНС.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Снаряд влучив у приватний будинок та господарчу споруду. Відбулись значні руйнації та виникла пожежа в будинку на площі 5 кв.м. Під завалами будинку опинились 60-річний чоловік та 57-річна жінка. Їх дістали з-під уламків рятувальники та передали медикам швидкої. Люди дістали значні поранення і були госпіталізовані.
Також підрозділи ДСНС виїздили на місце обстрілу приватного сектору у Чугуєві. Пожеж там не зафіксовано, проте ворожі снаряди зруйнували приватний будинок, надвірні забудови та 2 автомобіля на території 3-х домоволодінь.

В області триває розмінування.
За добу піротехніки ліквідували 122 вибухонебезпечних предметів. Але ворожих “подарунків” в Харківській землі ще багато.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Залишається високою мінна небезпека. У с. Пришиб, що в Ізюмському районі, підірвався на міні 50-річний чоловік. На жаль, загинув на місці. Закликаємо до обережності!

На лінії зіткнення, що на території Харківщині , тривають запеклі визвольні бої. ЗСУ відсувають ворога подалі від кордону.