Харків і область 21 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

21.09.2022 13:37   -

210-й день російського вторгнення. Ворог не полишає обстрілювати Харків. Близько двох ночі, попередньо, з РСЗВ “Смерч” удари були завдані по Холодногірському району.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Последствия ночного обстрела: В доме, где были заблокированы жители, наша служба ГСЧС спасла 10 человек, спасибо им.
По другому адресу один раненый.
В обоих жилых домах разрушены крыши, верхние этажи, лестничные клетки.
На данный момент известно о четырех «прилетах» ночью. Один из них пришелся на пустырь возле частных домов. А еще один – на инфраструктурный объект – там ночью был небольшой пожар и частичное разрушение зданий. Все прилеты в Холодногорском районе.

Про рятувальну операцію мешканців пошкодженої дев’ятиповерхівки у Холодногірському районі відзвітували у державній службі з надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
10 мешканців опинились заблокованими в своїх квартирах і не мали змоги самостійно залишити небезпечну зону руйнацій. Рятувальники вжили всіх можливих заходів щодо їх порятунку та визволення з бетонних пасток. Було задіяно 7 одиниць техніки та близько 30 осіб особового складу ДСНС. Людей спускали з висоти за допомогою автодрабини, проводились роботи щодо деблокування завалів, розчищення шляхів евакуації.

Загалом за добу сталося 3 пожежі, спричинених ворожими обстрілами. Одна з них – через третій удар по Холодногірському району Харкова.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
В наслідок ворожого ракетного удару загорівся залізничний вагон на площі 90 кв.м., частково зруйновані 2 адмінбудівлі. Постраждалих немає.

Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював населені пункти Харківщини прилеглі до кордонів з рф та лінією зіткнення.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Найбільш постраждало с. Грушівка в Куп’янському районі. Внаслідок обстрілів цього села, загинуло 2 людей, 10 отримали поранення, в тому числі 4 дітей. Крім того, вчора близько 18:00 росіяни завдали 2 ракетних удари по інфраструктурному об’єкту Чугуївського району.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, ще двоє поранених в Куп’янському районі, в тому числі 16-річна дитина. У Чугуївському районі – двоє поранених.
На лінії зіткнення визвольні бої тривають. Завдяки успішним діям наших захисників ворог продовжує зазнавати втрат в живій силі та техніці, інформують у штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Так, в районі Кам’янки Ізюмського району знищено одразу 10 одиниць російської техніки та щонайменше 10 окупантів.