Харків і область 3 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

03.09.2022 13:18   -

192 доба російської навали. Близько першої години ночі Харків знову зазнав ракетного удару.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ночью был ракетный обстрел Новобаварского района. Прилетело рядом с одной из школ Харькова. Пострадавших нет. В школе выбиты стекла.

Харківська прокуратура фіксує наслідки обстрілу. Вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПРОКУРАТУРА
Внаслідок обстрілу утворилась воронка розміром 10х10,5 метрів та глибиною понад 3,5 метри.
За попередніми даними, окупанти випустили по Харкову ракету типу С-300 з території Бєлгородської області РФ.

Протягом доби агресори обстрілювали і населені пункти області. Зазнали удару чотири райони. Є жертви.

ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
По області окупанти протягом доби обстрілювали Харкіський, Ізюмський, Богодухівській, Чугуївський райони.
Нажаль, є постраждалі серед цивільних, протягом доби госпіталізували 6 людей: Ізюмський район – 2 чоловіків 52 та 32 років, Харківський – жінку 62 років, чоловіків 63 та 48 років. 46-річного чоловіка госпіталізували в Богодухівському районі. Стан постраждалих – середній.

Крім того, за добу сталося сім пожеж спричинених військовими діями.

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Найбільше страждала від пожеж після влучання ворожих боєприпасів Дергачівська громада, в якій виникло 5 із 7 таких пожеж. По одній пожежі трапилось у Золочівській та Циркунівській громадах. Горіли житлові приватні будинки, господарчі споруди, гаражі, автомобіль та природні екосистеми на відкритому просторі. Найбільші пожежі трапились у приватних маєтках у селищі Золочів, де горіли житловий будинок, господарча споруда та гараж на площі 135 кв.м., а також у м. Дергачі, де горів гараж, господарча споруда, літня кухня, 2 навіси та легковик на площі 100 кв.м. За добу піротехніки ДСНС ліквідували 13 ворожих вибухонебезпечних предметів.

На Харківщині тривають запеклі бої. Російська армія використовує різні типи озброєння для терору населених пунктів регіону, повідомляють у Генштабі.

ПАВЛО КОВАЛЬЧУК РЕЧНИК ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
На Слобожанському напрямку ситуація значних змін не зазнала. Підрозділи Сил оборони утримують займані позиції та не дають ворогу просуватися вглиб території нашої Держави. На Харківському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Золочів, Великі Проходи, Руська Лозова, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Пришиб.