Харків і область 2 листопада. Обстріли, пожежі, жертви, бої

02.11.2022 13:37   -

У Харкові доба минула спокійно. В місті запроваджені відключення доки триває відновлення енергетичної інфраструктури. Ворог обстрілює прикордонні райони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Російські окупанти продовжують терор мирного населення міст і сіл Харківщини, що розташовані біля лінії зіткнення та кордону з рф.
Протягом минулої доби ворог обстрілював міста Куп’янськ та Вовчанськ, населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів.

За повідомленням ДСНС цієї доби три з дванадцяти пожеж сталися в наслідок обстрілів, і всі три – в Куп‘янському районі.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
1 листопада о 15:01 рятувальники виїздили на гасіння пожежі, що сталася в результаті ворожого обстрілу на території адміністративної будівлі лікувального закладу у селищі Дворічна Куп’янського району. Площа пожежі склала близько 250 кв.м
Також о 16:35 в результаті ворожих обстрілів села Петропавлівка Куп‘янського району сталися пожежі на території трьох приватних житлового домоволодінь, що розташовані поруч. Горіли житловий будинок, гараж та 4 господарчі споруди на загальній площі понад 500 квадратних метрів.

За даними медиків, цієї доби на Харківщині багато поранених через російські обстріли.

ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
В с. Петропавлівка Куп’янського району поранення отримала мати 25-ти років та двоє дітей – 4-річний хлопчик та 6-річна дівчинка. Стан матері оцінюють як середній, діти у важкому стані. Також в Куп’янському районі з пораненнями госпіталізовано чоловіків 76-ти та 62-х років. В Чугуївському районі зазнав поранень та був госпіталізований 70-річний чоловік.

Триває розмінування звільнених територій. За добу знешкоджено 1216 вибухонебезпечних предметів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Втім, мінна небезпека залишається високою. Вчора біля села Липці Харківського району на міні підірвався та отримав поранення 73-річний чоловік.
Тож вкотре закликаємо усіх до обережності!

На фронті без суттєвих змін. На лінії зіткнення, що пролягає на території Харківщини, наші захисники продовжують героїчну боротьбу з ворогом.