Харків і область 18 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

18.09.2022 14:15   -

207-й день російської агресії . У Харкові доба пройшла спокійно. А от по області ворог завдавав нищівних ударів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Близько першої ночі окупанти обстріляли територію Чугуївської громади. Виникла пожежа на нежитловому комплексі споруд, інформація про постраждалих уточнюється.

Протягом минулої доби також зафіксовані масовані обстріли Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів. Зруйновані житлові будинки та господарчі споруди, АЗС, гаражі та виробничі об’єкти. У м. Куп’янськ пошкоджено 5-поверховий житловий будинок.

Загалом на Харківщині цієї доби сталося 5 пожеж, спричинених обстрілами.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Найбільше від ворожих атак постраждав Чугуївський район Харківської області, де протягом доби сталося 4 пожежі. Горіли господарчі споруди, гаражі та складське приміщення.

Внаслідок обстрілу у Чугуєві загинула дівчинка 11ти років та постраждала жінка, яку госпіталізували до медичної установи. Є жертви і в інших населенаселених пунктах.

ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
У прикордонному с. Стрілече Харківського району окупанти влучили з танка по цивільному авто, загинули 2 жінки.
У Куп’янському районі госпіталізовано з пораненнями 5 цивільних, в Харківському – 3 поранених, в тому числі чоловік 91 року. 2 постраждалих в Ізюмському районі, 1 – в Чугуївському.

Щодня тривають ірозмінування території Харківщини. За добу піротехніки ДСНС ліквідували 501 ворожий вибухонебезпечний предмет.
На лінії зіткнення наші захисники продовжують нищити ворога, повідомляють у штабі оборони. Стали відомі деякі втрати окупантів під час втечі з Харківщини.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Так, підрозділи 11-го армійського корпусу зі складу Балтійського флоту росії втратили понад 50% особового складу та понад 200 одиниць військової техніки.
64-а окрема мотострілецька бригада рф втратила понад 90% особового складу загиблими, пораненими, дезертирами та звільненими внаслідок відмови від участі у бойових діях.

А за даними інституту вивчення війни, ЗСУ можуть оточити війська рф навкого Лимана на Донеччині.

ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Бійці ЗСУ розширюють позиції на схід від р. Оскіл і північ від р. Сіверський Донець. Подальше просування ЗСУ вздовж річок і вихід до Лиману відкриє їм підходи до Лисичанська і Сєвєродонецька.