Харків і область 17 грудня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

17.12.2022 13:36   -

Харків вранці 16 грудня зазнав масованого ракетного удару:

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Враг вновь обстрелял город Харьков. Есть колоссальные инфраструктурные разрушения, это прежде всего – энергетическая система.

Вся Харківська область та Харків були знеструмлені. Наразі електропостачання відновлено. Окупанти поцілили не лише по Харкову та області, прильоти були зафіксовані і в інших населених пунктах країни. При цьому застосовані були всі види зброї, прокоментували в генштабі:

ЮРІЙ ІГНАТ РЕЧНИК КОМАНДУВАННЯ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ЗСУ
Учора було застосовано фактично все… Є різні ракети і різних типів наземного, повітряного та морського базування, які й були застосовані. Окрім “Шахедів”, вони були запущені напередодні.

В штабі оборони уточнили дані щодо обстрілу Харківщини.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
По Харківщині окупанти вдарили 10-ма ракетами комплексу С-300, ще 2 крилаті ракети збили сили ППО.
Протягом доби під ударом знову був Куп’янський напрямок. Там вогневого впливу зазнали райони Синьківки, Орлянки, Табаївки, Берестового і Вишневого. Крім того, окупанти обстріляли з артилерії населені пункти Харківського та Чугуївського районів.

Триває розмінування. Протягом доби піротехніки знешкодили 176 вибухонебезпечних предметів. Але безпека все ще висока і трапляються трагедії.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
В Ізюмі 19-річний чоловік отримав вибухову травму – розбирав на подвір’ї боєприпас. Його госпіталізували із осколковими пораненнями. Вкотре наголошуємо, не чіпайте вибухонебезпечні або не знайомі вам предмети. У такій ситуації звертайтесь до рятувальників.

На лінії фронту точаться запеклі бої з окупантами. Зсу чинять опір та завдають ворогу втрат.