Харків і область 15 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

15.09.2022 12:24   -

204-й день війни. Попре те, що українська армія відсунула окупантів подалі, Харків залишається під прицільним вогнем ворога. Цієї ночі російські вівійська завдали чергового ракетного удару.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ночью около полуночи ракетный обстрел Киевского района. Предварительно без жертв, пострадавших и разрушений.

Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківської області вздовж лінії зіткнення.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Внаслідок обстрілу Вовчанська пошкоджено 5 будинків. На щастя, ніхто не постраждав. За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп’янському районі підірвався на міні та отримав поранення 54-річний чоловік.

Рятувальники цієї доби продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу – здійснили 25 оперативних виїздів, які не пов’язані з обстрілами

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Близько 19:55 в Богодухівському районі Краснокутської громади на відкритій території горіло сміття на площі 100 м.кв. О 22:00 рятувальники ліквідували вогонь. Причина – людський фактор.
За добу піротехніки ДСНС ліквідували 344 ворожих вибухонебезпечних предмети.

Бої на Харківщині тривають. Наші захисники продовжують нищити окупантів, завдаючи їм великих втрат в живій силі та техніці.
Окупанти вже не можуть бити по Харкову з артилерії, констатували в Інституті вивчення війни.

ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Контрнаступ України погіршив здатність російських військ наносити звичайні артилерійські удари по центру Харкова, оскільки російські війська були відкинуті на схід. до річки Оскіл і на північ назад у Росію. Українське просування на сході України, ймовірно, змусило російські війська відвести засоби протиповітряної оборони далі від лінії фронту, щоб захистити ці системи від вогню української артилерії.

А деякі частини російської армії втекли в явній паніці, повідомила британська розвідка.

БРИТАНСЬКА РОЗВІДКА
Способи виведення російських військ за останній тиждень були різними. Деякі підрозділи відступили у відносно хорошому порядку і під контролем, в той час як інші бігли в явній паніці.