Харків і область 15 березня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

15.03.2023 13:02   -

Ранок 15 березня розпочався з обстрілу Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
В районі місця прильоту – жодного військового чи інфраструктурного об‘єкту. Тільки житлові будинки та міська інфраструктура.
В будинках навколо повибивало шибки. Про жертв та постраждалих інформації не надходило.

Минулої доби ворог масовано обстрілював прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів області.
Більш за всіх потерпає Вовчанськ, інформують у штабі оборони. Вчорашні обстріли пошкодили там будівлю пожежно-рятувальної частини, об’єкти цивільної промисловості та крамниці.

Через влучання снаряду в цивільний автомобіль загинула 55-річна жінка, 47-річний водій цього авто отримав поранення та був госпіталізований.

Внаслідок обстрілу с. Колодязне Куп’янського району пошкоджені приватні житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Загинув 42-річний цивільний чоловік, який у момент обстрілу їхав у машині.

У смт Дворічна Куп’янського району осколкове поранення зазнав 58-річний цивільний чоловік. Отримав медичну допомогу на місці.

Як інформують рятувальники, протягом доби сталося дві пожежі, спричинені обстрілами.

Об 11:08 рятувальники виїхали на гасіння пожежі у м. Вовчанську. Горів магазин на площі 200 кв.м. Об 11:20 їм вдалось локалізувати його розповсюдження.

Друга пожежа, яку спричинив ворог, сталась близько 09:40 також у м. Вовчанську. На її гасіння через постійні обстріли пожежно-рятувальні підрозділи не викликались. Горів легковий автомобіль «Volkswagen Golf», розташований на проїжжій частині. Є жертви.

Тричі рятувальники проводили обстеження обстріляної ворогом території. У с. Зибине Чугуївського району внаслідок потрапляння ворожого снаряду на приватне подвір’я знищена господарча споруда разом із худобою.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У м. Вовчанську виявлені чисельні пошкодження адміністративної будівлі, двох підприємств та закладу МОЗ.

В області триває розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС знешкодили 142 вибухонебезпечні предмети.

За даними штабу оборони, на лінії зіткнення ворог не полишає спроб наступу.

Сьогодні під окупацією Росії все ще знаходяться 29 населених пунктів Харківщини, три – “сіра зона”, зазначили у штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Є три населені пункти, які ми вважаємо “сірою зоною”. Там ведуться активні бойові дії. Один з них Гряниківка.

Ворог намагається атакувати,але отримує рішучу відсіч та несе втрати.

ОСТАННІ НОВИНИ