Харків і область 14 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

14.10.2022 14:39   -

234-й день російської агресії. День захисників і захисниць України. По Харкову вночі було завдано ракетних ударів. Близько 21-ї години ворог обстріляв Холодногірському район.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Минимум два прилета по Харькову. В некоторых районах города проблемы с электроснабжением.

Як повідомили у Новобаварській окружній прокуратурі, зафіксовано влучання в дорожне покриття.

НОВОБАВАРСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА М. ХАРКОВА
Внаслідок удару утворились дві воронки: глибиною 2,5 та 3,5 метри. Потерпілих та постраждалих немає. Будь-які військові об‘єкти на вказаній території відсутні. За попередніми даними, російські військові випустили дві ракети типу С-300 з Бєлгородської області РФ.

Протягом минулої доби ворог продовжував терор мирного населення Харківщини.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
В Чугуївському районі 4-ма ракетними ударами пошкоджено інфраструктурний об’єкт. Попередньо, 1 людина отримала поранення. Протягом вчорашнього дня ворог масовано обстрілював м. Куп’янськ. Пошкоджено 3 магазини та торговий павільйон, сталися пожежі. Також зі ствольної та реактивної артилерії і мінометів ворог обстрілював населені пункти Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів.

Як звітують рятувальники, через обстріли на Харківщині за добу сталися дві пожежі.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Обидві пожежі виникли в Куп’янську. Горіли 4 торгові об’єкти на загальній площі понад 300 кв. м. Усі загоряння успішно ліквідовані силами підрозділів ДСНС.

Триває розмінування деокупованих територій Харківщини. Але мінна небезпека ще висока.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 702 вибухонебезпечних предмети.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги цієї доби є поранені серед мирного населення.

ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
Протягом доби з пораненнями госпіталізовано 6 людей в Куп’янському районі, в тому числі 16-річний хлопець. В Ізюмському районі поранення зазнав ще 1 хлопець 16 років.

У Куп’янську, Ізюмі і Балаклії продовжуються відновлювальні роботи, інформують у ДСНС. На лінії зіткнення наші захисники і захисниці продовжують бити ворога та завдавати йому відчутних втрат, та крок за кроком звільняти українську землю від окупантів

МІНІСТЕРСТВО З ПИТАНЬ РЕІНТЕГРАЦІЇ ТОТ УКРАЇНИ
Станом на 14 жовтня ЗСУ звільнили 502 населені пункти на Харківщині. А також, 75 – у Херсонській, 43 – в Донецькій області та 7 у Луганській області.

Як зазначають в інституті вивчення війни, ЗСУ мають успіх у визвольних боях на Харківщині.

ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Минулої доби українським бійцям вдалося зміцнити свої позиції на північному сході Харківської області. Можливо, ЗСУ вдалося взяти під контроль декілька сіл в напрямку Сватового.