Харків і область 13 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

13.10.2022 12:33   -

233-й день російської агресії. У Харкові цієї доби було тихо. Тривають аварійно-відновлювальні роботи, підготовка до опалювального сезону.

Тим часом ворог не припиняє терор мирного населення прикордонних районів Харківщини, інформують у штабі оборони

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Російські війська обстріляли населені пункти, розташовані недалеко від кордону з рф та лінії зіткнення, зокрема Вовчанськ, села Чугуївського, Харківського, Куп’янського та Богодухівського районів. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 62-річного чоловіка в Ізюмському районі та 59-річного в Куп’янському.

Піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують розмінування області, за добу знешкоджено 523 вибухонебезпечні предмети. Утім, на жаль, в області залишається дуже високою мінна небезпека.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Під час виконання дорожніх робіт в Ізюмському районі загинули, підірвавшись на міні двоє працівників, 28-ми та 21-го року. Крім того, в Ізюмському районі отримали поранення, наступивши на міну, 62-річний та 55-річний чоловіки. Вкотре закликаємо усіх бути максимально обережними, не заходити на узбіччя доріг та в лісосмуги!

Рятувальники виконували роботи з відновлення нормальних умов життя на деокупованих територіях.
В тому числі з забезпечення людей водою.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Рятувальники цієї доби мешканцям деокупованих населених пунктів Куп‘янського та Ізюмського районів області доставили більше 50 т питної та технічної води.
Тривають розбори завалів та ремонти критичної інфраструктури в Куп’янську, Ізюмі, Балаклії. В Їзюмі залучено електростанції для забезпечення роботи водяної свердловини та організації місця гарячого харчування населення.

Щодо боїв, вони тривають на лінії зіткнення. На Харківщині під окупацією все ще залишається до п’яти відсотків території області. За інформацією генштабу, загроза ракетних ударів і обстрілів з дронів-камікадзе залишається по всій Україні , зокрема у Харківській області. Причому повітряні тривоги тепер триватимуть довше, чому, пояснило командування Повітряних Сил ЗСУ.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Причина – дрони-камікадзе: «Швидкість дрону не висока 120-150 км на годину. Він довго летить та може коригувати маршрут. Тому тривалість тривог вища, ніж раніше.

На фронті наші захисники відсувають ворога і щодня завдають йому суттєвих втрат.