Харків і область 13 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

13.09.2022 15:57   -

202-й день терору. Минулої ночі обстрілів Харкова не зафіксовано. Але ввечері напередодні в місті було гаряче.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Очередной обстрел Харькова. Теперь под ударом Немышлянский район. Предварительно – удар по густо заселенному жилому массиву. Никакой военной инфраструктуры рядом нет.
Из-за обстрелов выведены из строя объекты критической инфраструктуры, вследствие чего в Харькове пропал свет и прекращено водоснабжение.
Энергетики, спасатели и коммунальщики работают над устранением последствий обстрелов.

Близько третьої ночі ворог обстріляв Лозову. Є пряме влучання в об’єкт освіти. Сталася пожежа. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Протягом минулої доби ворог також масовано обстрілював Харків та Харківський, Чугуївський і Куп’янський райони області. За даними Центру екстреної медичної допомоги, є загиблі і поранені.

ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
Протягом доби в Харкові загинула 1 людина, 6 отримали поранення. Також 1 людина поранена в Ізюмському районі. В Харківському районі 2 поранених, один з них підірвався на міні в Руських Тишках. В Куп’янському районі 2 цивільних загинули.

Визвольні бої на Харківщині тривають. За інформацією інституту вивчення війни, росіянам не вдається зміцнити нову лінію фронту на сході Харківщини.

ІНСТИТУТ ВЕДЕННЯ ВІЙНИ
Російськи сили активно залишають східну частину Харківської області або передислокуються на інші напрямки.
12 вересня українські війська взяли під контроль всю північно-східну частину Харківської області на лінії Веселе-Вовчанськ.
Українські війська відбили Дворічну і Тернову, демонструючи дальність наступу українських військ у північно-східній частині Харківської області.

На звільнених територіях фіксуються воєнні злочини окупантів, повідомляють у штабі оборони. Залишається високою мінна небезпека. Наші військові, поліція, ДСНС вживають заходів щодо повернення на ці території мирного життя.