Харків і область 11 серпня. Обстріли, пожежі, жертви, бої (відео)

11.08.2022 13:10   -

169-й день терору. Вночі ворог знову завдав удару по Харкову. Протягом доби масовано обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів. Детальніше дивіться у сюжеті кореспондентів Харьковских известий.

“В 4:28 – четыре прилета, один за одним.

Уже есть информация о попадании во двор жилого дома в центре Харькова в Киевском районе. Повторю – жилого дома!” – розповідає Харківський міськй голова Ігор Терехов.

Російський боєприпас влучив в землю двору житлового будинку. Пошкоджено офісну будівлю. В багатоквартирному будинку вибито вікна. Постраждалих немає.

Протягом доби ворог продовжив масовані обстріли населених пунктів Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

“Другий день поспіль окупанти безперервно обстрілюють Циркуни. Вчора протягом дня зафіксовано 12 обстрілів села. Зруйновані приватні будинки, господарчі споруди, магазини, кафе, гаражі. Поранення отримала жінка 76 років, її стан середній”, – повідомили у Харківській ОВА.

У Чугуївському районі через обстріли горіла трава та лісосмуга. За інформацією рятувальників, цієї доби на Харківщині сталося 14 пожеж спричинених ворожими діями.

Найбільше від російських атак постраждало селище Циркуни Харківського району, де протягом доби сталося 12 пожеж.

“10 пожеж виникли під час масованих артилерійських обстрілів в період з 11:00 до 14:00, ще 2 — о 17:04. Горіли 9 господарчих споруд, 2 гаражі, житловий будинок та магазин. Завдяки оперативній роботі рятувальників в селищі вдалось врятувати від знищення вогнем 9 приватних житлових будинків, 5 надвірних забудов та 1 готельний комплекс. Попередньо постраждалих немає.

У селищі Печеніги Чугуївського району влучання боєприпасів окупантів спричинили 2 пожежі у природних екосистемах. Горіла хвойна підстилка у лісовому масиві на площі 1 га та суха трава на відкритій території на площі 400 кв.м”, – повідомляє ГУ ДСНС у Харківській області.

Бої на Харківщині тривають.

На Харківському напрямку ворог завдавав авіаційних ударів по позиціях наших захисників.

“Росіяни намагалися йти в наступ в районі Уд, Петрівки та Гусарівки. Але під вогнем ЗСУ зазнали великих втрат та мусили тікати”, – повідомили у ХОВА.


Яна Біляєва, Стас Дейнеко