Харків і область 10 вересня. Обстріли, пожежі жертви, бої. Зведення за добу

10.09.2022 13:20   -

199-та доба російського вторгнення. Вночі у Харкові було тихо, але напередодні ворог підступно наносив удар за ударом по місту.
Так, близько другої дня в центрі мегаполісу пролунали вибухи.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Мощный обстрел Харькова из РСЗО. Шевченковский район.
Есть попадания в частные дома, в некоторых из них пожары. Также прилеты в детский дом творчества и школу, в объект спортивной инфраструктуры. Горит детский сад в центральной части города.

За інформацією штабу оборони, поранено 14 людей. В тому числі 3 дітей – 3, 11 та 15 років. Діти госпіталізовані в медичний заклад. Їхній стан медики оцінюють як середній.

Близько 20 години окупанти із РСЗВ завдали удару по Київському району Харкова. Постраждалих на щастя немає.

Не припиняє тероризувати ворог і мирне населення області. Багато руйнувань в наслідок ракетних ударів за добу в Чугуєві – це і об’єкти критичної інфраструктури, і приватні домоволодіння.

Близько першої ночі був обстріляний Харківський район. У Новій Водолазі зруйнований приватний будинок, сталася пожежа. На жаль, загинула 62-річна жінка.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Горіли конструктивні елементи будівлі на площі пожежі 20 кв.м. Під час розбору завалів рятувальниками було вилучено тіло власниці домоволодіння, 1960 року народження.

Протягом минулої доби ворог завдавав масованих ударів по населених пунктах Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталися численні пожежі. Загалом на Харківщині через бойові дії виникло одинадцять масштабних загорянь, інформують рятувальники.

Ворог мстить за успішні дії ЗСУ по звільненню Харківщини, зазначають в штабі оборони. Тому вчора вдень масовано обстрілював мирних людей.

На лінії зіткнення тривають запеклі бої. ЗСУ проводять успішні операції зі звільнення нашої території від окупантів.
Загалом, за останні дні, понад тисячу квадратних кілометрів української території звільнено від окупантів, інформують у генштабі.

ГЕНШТАБ ЗСУ
На окремих напрямках підрозділи Сил оборони вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Звільнено або взято під контроль понад тридцять населених пунктів, які були тимчасово захоплені російськими окупантами у Харківській області.