Харків і область 1 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

01.10.2022 13:56   -

220-й день російської агресії. У Харкові тихо. Але окупанти продовжують тероризувати мирне населення міст та сел, прилеглих до кордону з рф та лінії зіткнення.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Протягом минулої доби були обстріляні Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охрімівка, Вільхуватка, Дворічна та інші.

Цієї доби, як інформують рятувальники, з 8-ми пожеж , що сталися на Харківщині, 3 пов’язані з бойовими діями

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Пожежі, спричинені влучанням ворожих боєприпасів, трапились у Куп‘янському, Чугуївському та Харківському районах області. Горіли об‘єкт агропромислового комплексу, п‘ятиповерховий житловий будинок та господарча споруда.

У с. Стрілече Харківського району на п‘ятому поверсі 5-поверхового житлового будинку горіло 3 квартири на площі 100 кв. м. Силами ДСНС пожежу було оперативно ліквідовано.

В області через бойові дії двоє поранених мирних мешканців.

ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
Протягом доби з пораненнями госпіталізовано 2 людей: в Ізюмському районі поранення отримала жінка 53-х років, в Харківському на розтяжці підірвався чоловік 39-ти років.

Триває розмінування Харківщини. Піротехніки знешкодили 816 вибухонебезпечних предметів. Продовжуються також роботи з відновлення життєдіяльності деокупованих міст та сел, розбори завалів, ремонт комунікацій.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Одним із головних напрямків підтримки життєзабезпечення населення на деокупованих територіях є забезпечення людей питною та технічною водою. З цією метою рятувальники з міст Балаклія, Куп‘янська та Ізюма підвозили цистернами воду мешканцям відповідних громад. Загалом люди отримали біля 30 т води, у т.ч. 10 тон питної. Крім того, рятувальники Ізюмщини допомагали доправляти продукти харчування до мешканців сіл Оскіл та Вербівка.

Визвольні бої тривають. Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області та утриманні тимчасово захоплених територій.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Ворог намагається зірвати активні дії Сил оборони на окремих напрямках та цієї доби здійснив обстріли прикордонних населених пунктів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. На Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охримівка та Вільхуватка.

На лінії зіткнення, що на Харківщині, наші захисники продовжують нищити російських окупантів.