Харків і область 1 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

01.09.2022 12:25   -

190 й день російської агресії. Напередодні, після першої години дня ворог завдав підступного удару по Харкову.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Обстрел Киевского района. Под ударом одно из предприятий города. Пожар.

Ввечері штаб оборони Харкова після 22 години зафіксував виліт п’яти ракет із російського Бєлгорода.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Частина – «самоліквідувалася» не на території України. Місця влучань інших ракет встановлюють правоохоронці. Попередньо – постраждалих немає.

За добу по області окупанти завдавали ударів по Ізюмському, Харківському, Богодухівському та Чугуївському районах.


За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, у Балаклії поранення отримали 4 мирних мешканців, в тому числі 13-річний хлопчик. Чоловік 50 років у Балаклії, на жаль, загинув.


Вісім пожеж цієї доби на Харківщині спричинені влучанням ворожих ракет, повідомляють рятувальники

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Так, о 12:15 рятувальники виїжджали на гасіння пожежі у ремонтній майстерні в с. Баранівка Золочівської ОТГ.
Вночі о 01:30 ворог здійснив масованого обстрілу по смт. Печеніги Чугуївського району. В результаті обстрілу сталося 3 пожежі. У п‘ятиповерховому житловому будинку на 5-му поверсі горіло три квартири. Площа пожежі склала близько 150 кв.м. Вогнеборцями було врятовано жінку 1937 року народження, а також евакуйовано 10 мешканців. З осколковими пораненнями чоловік 1992 року народження госпіталізований до лікарні Харкова. Також в результаті обстрілів сталося загоряння у будівлі амбулаторії на площі 30 кв.м. та у гаражі.

Бої на Харківщині тривають. Російська армія веде повітряну розвідку та з різних типів озброєння обстрілює територію Харківської області, повідомляють у Генштабі

ГЕНШТАБ ЗСУ
На Харківському напрямку із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії противник здійснив обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кленове, Дементіївка, Руські Тишки, Великі Проходи, Петрівка, Перемога, Байрак, Шевелівка. Продовжує ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів.