Харків і область 1 грудня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

01.12.2022 12:45   -

Терор окупантами Харківщини не вщухає. У кілька разів збільшилася інтенсивність обстрілів у Куп‘янському районі. Під ударом і інші прикордонні території.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Протягом доби росіяни постійно наносили артилерійські удари по населених пунктах прикордонних громад району. Виникали пожежі в будинках, господарчих спорудах, складах, є влучання по відкритих територіях.
Під обстрілами також громади Вовчанська та Липецька. Горіли гаражі, пошкоджені фасади приватних будинків.

За інформацією рятувальників, цієї доби сталося чотири пожежі через влучання ворожих снарядів.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Близько 16:00 ворог обстріляв селище Липці Харківського району. Внаслідок влучання у житлову зону у двох чотириповерхових будинках пошкоджено фасади, вибиті вікна перебита мережа газопостачання, а також сталась пожежа у 3-х гаражах. Її площа склала 10 кв.м.
О 16:50 на території села Кіндрашівка Куп’янської громади ворожий снаряд влучив у приватну господарчу будівлю, яка загорілась. Площа пожежі склала 40 кв.м.
О 22:53 у селі Вовчанські Хутори Вовчанської громади влучання окупаційних військ спричинило пожежу у лазні на території приватного домоволодіння. Вона горіла на площі 42 кв.м.
О 04:45 була обстріляна тракторна бригада у селі Безмятежне Шевченківської громади. Загорілась суха трава на площі 20 кв.м. З пожежею впорались місцеві до прибуття рятувальників.

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, цієї доби без постраждалих.

На лінії фронту гаряче. Росіяни не припиняють обстрілювати позиції наших військових, але ЗСУ укріплюють оборонні рубежі та цілодобово захищають кордони.

ГЕНШТАБ ЗСУ
На Слобожанському напрямку РФ утримує війська в районах Бєлгородської області, що межують з Україною, а на Куп’янському напрямку окупанти продовжують вести оборону.