Харчова безпека понад усе! На випадок відсутності електрики та газу на КП “ХТМ” провели навчання (відео)

20.09.2022 18:25   -

Польову кухню, або як її називають працівники харчоблоку – “резервний засіб приготування їжі” на дровах “увімкнули” за 2 години до обідньої перерви.

Юлія Кривохижа начальник харчового блоку КП «ХТМ»
Ставиться туди казанок, закривається і воно як в термосі як духовка воно запікається томиться і пропахується плюс до всього дровами, запахом оцим козацьким смачним таку кашу в столовій не приготуєш це іменно на природі.

Результатом маневрів став смачний куліш. Рецепт , за словами шеф-кухаря, дуже простий: на три кілограми пшона – кілограм сала, півтора кіло картоплі, а також побільше тушонки, цибулі, моркви для заправки. На додачу – солодкий гарячий чай і, знову ж таки сало в прикуску. Словом, навчання в обідню перерву пройшли швидко. А учасники одноголосно подякували командирам харчового батальйону.

Сергій Бурлаєнко зварник
очень вкусно она особенная такая, мы прямо удивлены все, все кто проходил мимо все спрашивали: откуда, почему, кто, я хочу выразить благодарность девочкам, которые непосредственно приготовили вкуснятину, ну и кто организовал сейчас это удивительно военное время и так вот покормили, ну надеемся на продолжение всем понравилось и каша и чай и девочки красивые нарядные.

Як кажуть працівники Харківських теплових мереж, сам процес колективного обіду на природі із “димком” додає гарного настрою. Адже до війни, цю стару польову кухню використовували тільки на свята.