Карантин “вихідного дня” діятиме три тижні – Кабмін

13.11.2020 14:10   -
Автор:
Введення повного локдауну поки неможливо, зазначають урядовці, бо за висновками Мінекономіки та Мінфіну, бізнес збанкрутує, люди залишаться без роботи та коштів, тому Кабміном введено карантин тільки "вихідного дня". Так з нуля годин суботи до нуля годин понеділка додатково буде обмежена робота розважальних установ і закладів харчування. 
 
ЗАБОРОНЕНО:
 
– приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
 
– приймання відвідувачів суб'єктами, які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення (салони краси, магазини промтоварів та інше);
 
– приймання відвідувачів у ТРЦ і інших закладах розважальної діяльності;
 
– діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів;
 
– діяльність спортзалів, фітнес-центрів і басейнів. 
 
Разом з тим, у вихідні працюватиме транспорт та об'єкти критичної інфраструктури, зокрема електростанції, водоканали, теплові мережі. Можна також буде купити і продукти, і ліки, звернутися по медичну допомогу, відремонтувати або заправити автівку, та відвідати пошту чи банк, робота таких закладів на вікенд відбуватиметься у звичному режимі.  
 
ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ:
 
– робота автозаправних комплексів (без зон харчування), технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів;
 
– медична і ветеринарна практика;
 
– робота банків, операторів поштового зв'язку;
 
– робота магазинів, в яких щонайменше 60% торговельної площі відведено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами. 
 
Також пропонується запровадити окремий час, не менше двох годин, наразі з 10-ої до 12-ої, для пріоритетного обслуговування людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Це стосується установ органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій та закладів сфери обслуговування. Термін дії карантину "вихідного дня" поки визначений до кінця листопада, як далі, все буде залежати від епідситуації.