Карантин – не отпуск. Полиция начала проводить рейды

30.03.2020 12:34   -
Автор:
Зараз біля Лісопарку не людяно, проте на вихідних був аншлаг. Бо хтось карантин сприймає як необхідні профілактичні заходи, а хтось як привід зустрітися із друзями на пікніку. І незважаючи на чисельні звернення не виходити на вулиці без зайвої необхідності, багато містян проводили свій відпочинок приблизно як у відпустці. Тому, аби люди більш сумлінно ставилися до правил карантину, працівники поліції почали влаштовувати рейди по громадських місцях.  
 
Олександр Сурмач старший інспектор відділу дільничних офіцерів поліції УПД ГУНП в Харківській області 
 
З ними проводять профілактичні бесіди щодо недопущення тривалого часу знаходження на вулиці з метою дотримання вимог карантину. Громадянам пояснюється, що на вулиці необхідно знаходитися найкоротший термін. Також працівниками патрулюються місця біля водоймищ, де збираються люди та відпочивають, з ними також проводяться профілактичні бесіди щодо дотримання вимог карантину.
 
І такі рейди, в поліції планують проводити не лише в вихідні, а й в будні. 
 
Взагалі за порушення умов карантину передбачені штрафи від сімнадцяти до тридцяти чотрирьох тисяч гривень. Тому в поліції прохають громадян, аби вони не нехтували правилами та по можливості залишалися вдома, уникали місць скупчення, тримали дистанцію між людьми не меш півтора метри та не сприймали карантин як привід зустрітися із друзями біля багаття.