Карантин можуть посилити, якщо ситуація з COVID-19 погіршуватиметься – МОЗ

04.06.2020 14:54   -
Автор:
Кількість захворівших на коронавірус в Україні зростає.У Мінохорони здоров'я фіксують негативну динаміку поширення інфекції з початку цього тижня, бо нових випадків з дня на день більшало і от – черговий антирекорд. Фахівці це пов"язують з тим, що українці нехтують протиепідемічними заходами. А між тим, зазначають, незважаючи на пом"якшення карантину COVID-19 не зник, а тому необхідно носити маски та наскільки це можливо дотримуватися соціальної дистанції.
 
Але якщо ситуація погіршуватиметься і надалі, то в Мінохорони здоров'я не виключають, що будуть рекомендувати посилювати карантин. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України 
 
Пом’якшення карантину в той же самий час чітко регламентує наші епідемічні заходи, які ми рекомендуємо для всіх українців – це користування засобами індивідуального захисту. І для того, щоби знижувати ризики інфікування, їх треба дотримуватися. В інакшому випадку ми можемо спостерігати збільшення кількості захворілих і як наслідок звичайно тоді МОЗ буде рекомендувати введення якихось додаткових заходів. 
 
Наразі збільшення кількості нових випадків захворювання в МОЗ ще пов"язують із збільшенням кількості тестувань на COVID-19. Потреба у проведенні досліджень, кажуть, велика і під час лабораторії навіть не встигають своєчасно впоратися із навантаженням, від чого пацієнти інколи чи не тиждень очікують результатів. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України 
 
Звичайно ми побачили  ці перебої. Що ми робимо?  Ми постійно над цим працюємо. Кожного дня розширюємо наші можливості саме по ПЛР-тестуванню, яке на пряму вплине на терміни, які є зараз інколи у великих містах
 
А от щодо використання в Україні антималярійного препарату для лікуванні хворих на COVID-19, то воно продовжиться, зазначив очильник відомства. Так як комісія Всесвітньої організації охорони здоров"я не знайшла підтверджень зростання смертності серед пацієнтів, які приймали цей препарат. У ВООЗ заявили, що немає причин змінювати протокол лікування і вони відновлюють всі клінічні дослідження ліків від коронавірусу, які були припинені тиждень тому.