Капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем. Заміна старих трубопроводів (відео)

12.05.2023 16:16   -

У Харкові розпочалася підготовка до нового опалювального сезону. Тепловики у багатоповерхівках міста виконують капітальні та поточні ремонти внутрішньобудинкових систем. Щоби протягом усього періоду їх експлуатації споживачі надійно мали комунальні послуги.

Це багатоповерхівка в Київському районі, за адресою Матюшенка, 3. Тут вже другий тиждень працівники “Харківських теплових мереж” проводять капітальний ремонт. Замінюють старі металеві трубопроводи гарячого водопостачання та теплопостачання на сучасні, пластикові.

ОЛЕКСАНДР ГАНЖЕНКО ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ТЕХНІЧНОГО З ВБС ТА ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН КП “ХТМ”
Він краще набагато, тому що він не схильний до корозії, в нього більша швидкість води – більш якісно вона проходить. Металеві трубопроводи засмічуються, а в зв’язку з тим, що йде сполучення між водою та металом – вони розраховуються на 50 років десь. Особливо обслуговувати їх не треба, вони корозії не піддаються.

Окрім капітального ремонту в інших будинках виконують поточні ремонти. Замінюють запірну арматуру, проводять гідравлічні іспити та промивають системи опалення. Роботи багато, тому на кожній філії працюють по 6 бригад. Минулий опалювальний сезон, кажуть, через часті відключення електроенергії, негативно вплинув на всі системи.

ОЛЕКСАНДР ГАНЖЕНКО ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ТЕХНІЧНОГО З ВБС ТА ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН КП “ХТМ”
Сезон вплинув, тому що в нас в зв’язку з бойовим діями, в зв’язку з тим, що постійно були проблеми з електропостачанням, ми вмикали, вимикали, це гідравлічні удари, трубопроводи дійсно вже потребують заміни і на них там, де більше виникали ці аваріцні ситуації, ми ці будинки і включили в план по заміни даних трубопроводів комплексно.

Цьогоріч “Харківські теплові мережі” планують виконати 12 капітальних ремонтів на внутрішньобудинкових системах та 280 поточних, щоби під час опалювального сезону мешканці багатоповерхівок отримували якісні послуги.

ОЛЕКСАНДР ГАНЖЕНКО ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ТЕХНІЧНОГО З ВБС ТА ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН КП “ХТМ”
Прохання до мешканців міста Харкова своєчасно сплачувати за комунальні послуги, у зв’язку з тим, щоб подальше КП “ХТМ” могли виконувати ці роботи. ми готові, ресурс є – людський, матеріали – а коштів бракує.

ОСТАННІ НОВИНИ