Какие изменения ждут украинских учителей в заложенном бюджете на 2020 год

15.11.2019 14:22   -
Автор:
На українських освітян чекає підвищення заробітної плати. Зарплата педагогів виросте на дев'ять відсотків. Саме такі зміни Верховна Рада заклала у проект бюджету на 2020 рік. На прикладі попередніх років, молодий вчитель у середньому отримував п’ять з половиною тисяч гривень, досвідчений співробітник – близько восьми тисяч гривень. З урахуванням підвищення, для вчителів з невеликим досвідом заробітна плата складе майже шість тисяч гривень, для вчителів зі стажем тридцять років – до майже дев’яти тисяч гривень. Також у змінах до закону передбачається:
 
Проект Державного бюджету на 2020 рік
 
Молоді вчителі зі стажем до 10 років в кінці року отримають виплату в розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року – майже 21 тисячу гривень. В цілому передбачається, що таку додаткову виплату отримають 73,9 тисяч педагогів.
 
Також у Державному бюджеті на 2020 рік, зменшено суму на обслуговування державного боргу. Як зазначає міністр фінансів Оксана Макарова, це стало можливим завдяки політиці щодо заміщення іноземного боргу внутрішнім і поступовим здешевленням держборгу.
 
Оксана Маркарова міністр фінансів України
 
Через рік-два борг перестане бути взагалі проблемою України, ми будемо з ним працювати так само, як і інші країни. Саме для цього ви схвалили професійне управління боргом через деполітизоване агентство з управління держборгом.
 
Кабінет Міністрів України планує до 2024 року скоротити відношення державного боргу до валового внутрішнього продукту до 40 відсотків, йдеться в програмі діяльності Уряду.