Какие функции у электронного военного билета – разъяснения Минобороны

02.03.2020 13:46   -
Автор:
Електронний військовий квиток  матиме вигляд пластикової карти, розміром з банківську. Про це повідомили у Міністерстві оборони України. У квитку буде встановлений чіп, що підтверджує особу.
 
Функціонал електронного військового квитка дозволить:
 
– замінити паперові особисті документи (військовий квиток, посвідчення прапорщика, посвідчення офіцера, посвідчення генерала, військовий квиток офіцера запасу);
 
– виконувати роль перепустки в системах контролю та управління доступом на територію режимних об’єктів;
 
– реалізовувати функцію ключа доступу до інформаційно-аналітичних систем та автоматизованих систем;
 
– бути захищеним носієм особистого ключа, що містить кваліфікований електронний підпис для використання в якості цифрового підпису в інформаційно-аналітичних системах та автоматизованих системах.
 
У Міноборони додали, що функціонал електронного військового квитка може змінюватися як у бік збільшення, так і в бік зменшення непотрібних функцій.
 
Впровадження ЕВК дозволить:
 
– спростити військовослужбовцю виконання повсякденних завдань, уникнути паперової «волокити» та бюрократичних процедур;
 
-  поїхати у відпустку чи відрядження, проставляючи відмітки про перебування шляхом занесення відповідних електронних печаток в ЕВК;
 
– входити в свій обліковий запис системи електронного документообігу з будь-якого робочого місця, підключеного до інформаційно-телекомунікаційної мережі ЗСУ.
 
Також електронний квиток дозволить військовим підписувати документи та електронні накладні електронним цифровим підписом, а також отримати довідку про хворобу.