Как вернуться в колею и очистить организм после праздников

07.05.2016 11:40   -
Автор:
Великдень, що минув, День Перемоги, що наближається, – усі святкування супроводжуються не тільки позитивними емоціями, а й серьйозним навантаженням на оргазім. Від щедрих бенкетів страждає шлунок, підшлункова залоза та печінка. І відновити нормальну роботу цих органів, впевнені лікарі, може тільки правильне харчування. 
 
Неллі Балкова лікар-невропатолог
 
Это прежде всего должен быть многократный прием пищи – пять-шесть раз в день. Пища должна быть легкой к усвоению. Это каши – рисовая, овсяная, гречневая, отварные овощи, свежие овощи и фрукты. Так же нужно уделить внимание, чтобы было два-два с половиной литра жидкости в день. И это должна быть преимущественно подкисленная вода: вода с лимоном, зеленый чай. 
 
В період, коли організм виснажений надмірним харчуванням та вживанням алкоголю, медики радять пропити полівітаміни чи мінеральні комплекси. А якщо справи зовсім погані, вивести токсини з тіла допоможуть так звані розвантажувальні дні. 
 
Неллі Балкова лікар-невропатолог
 
То есть, разгрузочный день, это или день рисовый,  или день можно на кефире, или день на отварных овощах, фруктах, что вам более приятно. Количество – пять-шесть раз в день, твердой пищи – чтобы помещалась в ладошках, не больше. То есть, небольшие порции должны быть. 
 
Крім того, медики попереджають: лежати на канапі, очікуючи полегшення не варто. Краще проводити дні після свят активно, аби налаштувати організм на продуктивну роботу. Досвідчені ж фітнес-тренери, між тим, попереджають: занадто сильно захоплюватись тренуваннями після пишних бенкетів не можна.
 
Сергій Матросов тренер фітнес-клубу
 
Не стоит думать, что если мы сразу после гуляния придем в зал, то нам станет легче, мы пропотеем, уйдет водичка и прочее, и мы будем хорошо себя чувствовать. Наоборот, вы можете причинить ущерб своему организму, поскольку у нас изменится состояние внутри организма и его внутренняя среда. То есть, нам необходимо будет в первую очередь восстановить водный баланс, нормализовать давление и режим. 
 
А поки організм відновлюється, радить Сергій Матросов, краще влаштувати кардіо-тренування: біг у помірному темпі, заняття на велотренажері або ж просто активні ігри та прогулянки по місту – те що треба для виснаженого тривалими святкуваннями організму. Не радять тренери виганяти з тіла токсини звичним для багатьох способом – за допомогою саун і бань. Сходити, каже Сергій Матросов, можна, та дуже ненадовго.  
 
Сергій Матросов тренер фітнес-клубу
 
Сауна, баня, – тоже смотреть по самочувствию, поскольку давление у нас будет явно не в порядке. Может ухудшиться состояние и может произойти все, что угодно. В сауне больше трех минут за посещение я бы точно не рекомендовал. А вот сходить на массаж вместе с бассейном – это было бы разумно. 
 
Ну а найрозумніше, впевнені і лікарі, і тренери, під час наступних вже святкових застіль не втрачати почуття міри/