Как уберечь себя от летних болезней

16.06.2014 18:13   -
Автор:

Як тільки приходить літо, ризик різних захворювань підвищується у рази. Особливо це стосується дітлахів. Навіть при посиленій увазі, кажуть лікарі, за ними буває складно устежити. І в результаті на малечу чекає букет різноманітних недУг. Лідируючі позиції, зазначають медики, займає сонячний удар. Захиститися від нього не так важко, твердять фахівці, слід всього на всього уникати довгого перебування на сонці та не забувати про головний убір. Не менш популярна в цьому рейтингу хвороб – ангіна.

Роман Литвинов лікар-терапевт

Скажу сразу, не бывает у здорового человека ангины от съедания одного мороженого. Так не бывает. Когда бывает. Если есть очаг, например, хронической инфекции тех же лорорганов, поэтому нужно сначала заняться санацией, обратиться к врачу, после чего легко и свободно можно есть то же мороженое или пить прохладительные напитки. Но помнить одну очень важную вещь, чаще всего обострение такого рода заболеваний вызывает холодный жир. Что такое холодный жир, например, холодное молоко, образуется тонкая пленка и переохлаждается в частности миндалина, глотка и это может вызывать обострение заболеваний.

А ще, щоб не зіпсувати собі літній відпочинок ангіною, лікарі радять не вживати у спеку льодянІ газовані напої, а пити замість цього щось навпаки тепле або гаряче. Не слід також, продовжують фахівці, в гарячу пору вмикати кондиціонери або інші охолоджувачі на температуру з різницею, більшу, ніж сім градусів від тої, що на вулиці. Ще одна літня проблема – кишкова інфекція, що є збудником багатьох хвороб особливо в дітей, які можуть підхопити її будь-де, навіть у пісочниці.

Ольга Довгопола молода матуся

Туда, извините, писяют и какают кошечки и собачки, естественно после дождя, вот это вот, представляете, испаряется и наши дети как не прискорбно это слышать, играют в этом песке, малыши берут тут же руки в рот, и как бы вы не хотели, вы не уследите за всем.

Та найчастіше за все кишкові інфекції викликають зіпсовані страви або погано вимиті овочі та фрукти. Убезпечитися від цього можна, кажуть фахівці, треба лише пам'ятати про два простих правила: не купувати у спеку харчі прозапас, довго їх зберігаючи, та добре промивати ягоди, овочі та фрукти під проточною водою. Якщо ж все-таки дитина отруїлася, наполегливо радять медики, вдаватися до самолікування не варто. Краще звернутися за меддопомогою.