Как питаются в школьных столовых старшеклассники Киевского района

04.12.2019 15:10   -
Автор:
До смачному обіду готуй велику ложку. Так жартують про свої походи в їдальню учні школи №62 Київського району. Навчальний заклад досить великий, лише в початковій школі тут 466 малюків, а старшокласників – 621. Через таку кількось вихованців у школі два корпуси. У цьому, в його їдальні, харчуюються ті, хто навчається з 5 по 11 класи. На великій перерві відвідувачів досить багато. Сьогодні в меню від кухарів три гарніри, салати, випічка, а на гаряче суп і традиційний український борщ.
 
Ганна Крохмаль завідувачка шкільної їдальні
 
Детки у нас очень любят борщ, особенно старшие и малыши. Свеколку пассеруем с томатом, морковочка, картошечка – всё как дома, чтобы было вкусно. И добавляем в конце зелень. Зимой зелень дети очень любят. Вот так зелени добавили и даже красивее стало. Да, да!
 
Аби не було великих черг та всі встигли добряче поїсти у їдальні розробили чіткий план. 
 
Ганна Крохмаль завідувачка шкільної їдальні
 
Каждое утро классный руководитель приходит и даёт заявку. Деток спрашивают, чтобы они хотели позавтракать или пообедать. У нас разнообразные гарниры, кто-то хочет картофель, кто-то рис с овощами, кто-то хочет гречку. И детки сами заказывают, подают нам заявку и мы им организованно накрываем и они приходят и кушают. 
 
А ось хто бажає прийти позапланом, додає Ганна Крохмаль, то будь ласка. І для них вибір страв не маленький.
 
Ірина десятикласниця
 
В столовой готовят, как по мне, на высоком уровне, это лично для меня. Что обычно берёшь кушать? Обычно я беру просто гарнир, что-нибудь из мяса, какую-нибудь котлету или тефтелю, смотря что есть. И чай. Иногда салат. 
 
Олексій одинадцятикласник
 
Вообще готовят у нас прекрасно, т.е. лично я не жалуюсь, я не гурман, я всё ем. Мне только не нравится буряк, но, а так всё я ем. А так мне всё нравится. 
 
Наталя Воробйова головний спеціаліст Департаменту освіти
 
Більшість часу діти проводять у школі і тому і організатори харчування і адміністрації закладів вживають ряд заходів для того, щоб максимально урізноманітнити харчування дітей і зробити його доступним і якісним.  Ну щодо цінової політики якщо говорити про перші страви, (СК) це від 3,5 гривень до 5 гривень. Якщо говорити про комплексні обіди, що включають в себе першу страву, гарнір, м'ясну або рибну страву і напій, то це від 14 до 20 гривень. Є можливість у меню кожного дня записано декілька комплексних обідів, варіантів комплексних обідів і діти можуть обирати. Також вони можуть просто обрати другу страву – гарнір, м'ясну страву і салат – абсолютно ніхто не обмежує дітей в цьому. 
 
До того ж у цьому навчальному закладі, як і у багатьох по Харкову, відбулися приємні пертворення, розповідає директор навчального закладу. 
 
Олександр Гряник директор школи №62
 
Тільки в цьому році ми пережили капітальний ремонт харчоблоку. Ми пережили в цьому році заміну практично всього обладнання технологічного і це дає такі, я не побоюсь сказати, блискучі наслідки. А головний наслідок – це те, що діти харчуються із задоволенням. З Геннадієм Адольфовичем, як-то кажуть, не тільки цікаво працювати, а і дуже відповідально працювати. І ми весь час і його піклування відчуваємо і як-то кажуть "строгий взгляд". Якщо коротко – дякуємо і так тримати, дай Бог здоров'я!