Как питаются дети, которые посещают “продлёнку” в школах Харькова

06.12.2019 13:41   -
Автор:
Коли уроки вже закінчені, проте додому не поспішаєш. Все це про дітей, які відвідують групи продовженого дня. Крім прогулянок, відпочинку та вивчення уроків учні відвідують ще і їдальню. Так і у школі №78. Тут для дітвори комплексний, дуже смачний та ситний обід. Окрім перших та других страв сьогодні в меню оладки.
 
Світлана Юр'єва кухар
 
Мука, вода, дрожжи, яйцо, соль, сахар – замешивается. Подходит тесто и выпекаем. Насколько дети любят оладьи? Очень любят оладьи, очень любят блинчики, мы каждый день выпекаем и блинчики и оладьи с разными соусами. С тыквенным, малиновым, с апельсиновым. Бывает и с вареньем делаем, с разными поливками. 
 
Проте спершу гаряче – перше. Це тарілка свіжесвареного овочевого супу. Його, зізнаються кухарі 78 школи, тут готують по особливому, по-домашньому.
 
Стефанія і Давид першоклашки
 
Кукуруза, лук, укроп, морковка. Картошка, морковь, капуста и всё. Но вкусно? Да! 
 
Єва учень 2 класу
 
Больше всего мне нравится котлета и картошка. Больше всего мне нравится мясная картошка… ой.
 
Ганна Боровик завідувачка шкільної їдальні
 
Мы стараемся готовить горячие и разнообразные блюда. Учитываем пожелания детей и их родителей. Мы каждый день получаем свежие продукты, а главное натуральные и в процессе приготавливаем такие вкусные блюда детям.
 
І дійсно смачно, підтверджують батьки школярів. Зі школи діти приходять не голодні.
 
Тетяна мати трьох школярів
 
Я задоволена повністю харчуванням, задоволена повністю обслуговуванням персоналу. Харчування якісне, здорове. І діти, приходячі, розповідають, що смачненького сьогодні куштували в школі.
 
Наталя Воробйова головний спеціаліст Департаменту освіти
 
Невід'ємною складовою є звичайно обід. На обід відводиться 30 хвилин, тут якраз діти мають право вибору. Ті діти, які мають право на пільгове харчування, вони харчуються безоплатно, це діти сиріти, діти з малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах. Ці категорії забезпечуються безоплатно. Інші діти харчуються за кошти батьків. У меню завжди є кілька варіантів комплексних обідів, декілька страв і діти їх вільно обирають і замовлення надають до харчоблоку. 
 
І щодо харчоблоку, то тут він оновлений та оздоблений сучасним устаткуванням, що допомагає у приготуванні страв для малечі.
 
Олександр Бендюк директор школи №78
 
Харьковский городской голова Геннадий Кернес плюс Харьковский городской совет делают всё возможное, чтобы улучшить качество питания в наших учебных учреждениях. В этом году, например, мы получили новое оборудование на пищеблок нашей школы. Получили то оборудование, которое с 2003 года никогда не менялось. На сегодняшний день мы видим ту заботу, то реальное отношение к школам, к детям, к будущему нашей страны со стороны нашего мэра Геннадия Адольфовича. Спасибо ему и всему городскому совету за такой прекрасный подход в воспитании наших детей!