Как на самом деле работает приложение “Безопасное вождение”?

21.02.2020 13:01   -
Автор:
Сервіс "Безпечне водіння" запрацював у додатку Штрафи.UA 10 січня. У міністерстві інфраструктури повідомили, що за дотримання Правил дорожнього руху водії зможуть отримати кешбек.
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури України
 
За відповідальну поведінку на дорозі водій отримує нагороду – до 18 % кешбеку від суми страхування. Знижка формується неодноразово та постійно змінюється залежно від безпечності стилю водіння.
 
Та, незважаючи на обіцяні 18% кешбеку, додаток пропонує лише від 3% до 5% знижки на придбання страхового полісу. Крім цього, невідомо, який саме рейтинг необхідно мати для отримання знижки. Щоб скористатися сервісом, необхідно ввести у спеціальне віконце номер автівки.
 
Рейтинг водія з’являється після десяти поїздок. При його складанні додаток враховує чотири критерія: швидкість, користування мобільним телефоном, прискорення та гальмування.
 
Всі ці дані додаток отримує, відстежуючи геопозицію водія. Якщо ж особа перебуває в автомобілі у якості пасажира, функцію "безпечне водіння" можна вимкнути.
 
Користування мобільним телефоном додаток фіксує лише під час розмови. Тобто, коли особа відповідає на повідомлення або користується соцмрежами – на її рейтинг це не вплине.
 
Крім цього у додатку можна подивитися мінімальну та максимальну швидкість руху та приблизну кількість витраченого палива. Сервіс працює поки що на платформі IOS, але у Міністерстві інфраструктури обіцяють, що найближчим часом він з'явиться і на Android.