Как изменился Харьков за 2018 год

03.07.2019 14:05   -
Автор:
Число громадян, яких прийняв на особистих прийомах Геннадій Кернес зросло вдвічі і склало понад тисячу осіб, які озвучили понад 2 000 питань. Це підсумки минулого року, що запропонував переглянути міський голова Геннадій Кернес на своїй сторінці в фейсбук. Зазначається там і робота центрів надання послуг, які в 2018 році відвідало більше 1 000 000 громадян.
 
Впервые в Украине в едином пространстве предоставляются социальные, пенсионные, административные услуги быстро и без коррупции. 
 
Протягом року було видано понад 3 000 розпоряджень Харківського міського голови. На 117 засіданнях постійних комісій розглянуто більш ніж 5 000 питань, що найбільше турбують харків'ян. Зросли і доходи Харкова. Так в 2018-му міський бюджет продовжив своє зростання і склав майже 15, 5 мільярдів гривень. Основні витрати бюджету – соціальний захист і соціальне забезпечення людей: освіта і сфера ЖКГ. Так само був запроваджений проект "Бюджет участі", в рамках якого харків'янами подано трохи більше 300 проектів. З них 80 проектів-переможців отримали 50 мільйонів гривень на їх реалізацію.
 
Большое внимание уделяется ремонтам внутриквартальных дорог так и основных магистралей города. В 2018 году было отремонтировано более 800 000 квадратных метров дорожного покрытия. Активно проводится ремонт жилья, кровель, капитальные и текущие ремонты подъездов. Общие затраты составили почти 448 000 000 гривен. 
 
Для комфортного життя харків'ян було встановлено 129 дитячих майданчиків і 41 спортивний. Ведеться в місті і велика робота з озеленення. Висаджено майже 3 000 000 квітів, 4 500 дерев. Проводяться і роботи з поліпшення енергоефективності. Крім того Харків послідовно впроваджує стандарти безпеки, прийняті в світі. Місто освітлено на понад 99%. Всі навчальні заклади забезпечені охороною і "тривожною" кнопкою. У 114 встановлені системи відеоспостереження. Проривом минулого року стало рішення про створення ситуаційного центру. 
 
Общий объём прямых иностранных инвестиций составил более 400 000 000 долларов США. Главным достижением 2018 года стало заключение инвестиционных договоров с ЕБРР и ЕИБ на продолжение строительства Харьковского метрополитена, "Алексеевского ДЭПО" и приобретение подвижного состава на общую сумму в 452,4 миллиона гривен. 
 
Міжнародний кредитний рейтинг Харкова на максимальному рівні. Чисельність безробітних з кожним роком в Першій столиці зменшується. Високими темпами вводиться в експлуатацію житловий фонд. Зростає і соціальна підтримка громадян. У минулому році 124 сім'ї були забезпечені житлом. За рахунок коштів міського бюджету сплачено 40% вартості харчування в дитячих садах. А школярі 1-4 класів отримують безкоштовне молоко. Створюються в Харкові і всі умови для людей з особливими потребами. У школах – це інклюзивні класи. Запрацював і міський інклюзивної-ресурсний центр.
 
Харьков был многократно признан лучшим, как в Украине так и Европе, получив первые места на конкурсах и форумах. Харьков признали лучшим инновационным городом Украины – 2018. Мобильная парковка, "портал харьковчанина", "Mobile ID", "Портал электронных сервисов" – это основные кейсы, которые внедрены  в городе и успешно работают. 
 
Харків – це те місто, що стрімко розвивається щодня, місто, в яке їдуть туристи, з яким хочуть працювати інвестори. І де хочеться жити самим харків'янам. Одним словом Харків – місто для людей.