Как избежать осенней депрессии? Простые и действенные правила

26.09.2019 15:12   -
Автор:
Однією з причин осінньої меланхолії є зменшення сонячного світла, що призводить до падіння рівня серотоніну. Цей важливий гормон впливає на настрій, апетит і режим сну. Також спостерігається збільшення гормону мелатоніну, який змушує нас відчувати себе сонним і депресивним. Як же вберегти себе від осінньої нудьги?  В першу чергу експерти радять отримувати більше світла, частіше виходити на прогулянки, щоб максимально використовувати сонячні дні. Необхідно всього лише 15 хвилин зранку та ще 15 ввечері, якщо дозволяє час – одна година на день. Також при можливості відмовитись від ліфта. Підйом сходами – гідна заміна легким кардіо-тренуванням. Не слід забувати і про оптимізм.
 
Інна Андрусович лікар 
 
Все когда смотрят дождь, опадают листья, похолодало и хочется как многим ёжикам и медведям в домик – одеть одеяло и не выходить на улицу. Нет, надо просто немножко настроится на то, что скоро будут новогодние праздники у каждого свой какой-то позитивный настрой. Ожидание чего то доброго и сохранять тепло в душе и тогда будет все хорошо.
 
Запорука хорошого настрою – нормальний сон. Він повинен бути не менше 7-9 годин на добу, все залежить від особистих потреб. Щоб легко засинати, спеціалісти радять, заздалегідь провітрювати кімнату, приймати релаксуючі вани із легкою та спокійною музикою. Хороший способ позбутися дратівливості – пити ромашковий чай. 
 
Інна Андрусович лікар 
 
Профилактика – позитивный настрой, все равно когда то придет лето, правильно одеваться питаться, не забывать регулярно питаться, больше пить. Насыщать, нужно было и в период лета, конечно, насыщать свой организм витаминами, но еще тоже можно успеть -просто кушать сезонные овощи и вовремя отдыхать.
 
Також аби відволіктися від буденних турбот, деєва рекомендація знайти собі хоббі. Це може бути будь-що: малювання, боулінг, вишивання або ж катання на велосипеді. Головне, щоб це заняття приносило задоволення.