Как Харьков готовится к новому учебному году

14.08.2014 18:34   -
Автор:

До нового навчального року залишаються лічені дні. А тому у місті ударними темпами завершають підготовку учбових закладів, аби з першого вересня вони могли прийняти 155 тисяч дітлахів. Для них вже підготовлені учбові плани, згідно змінених програм. Від так інформатика тепер буде складнішою, літературу будуть вивчати за творами сучасних письменників, Історія України теж зазнала корегування.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти

Есть некоторые изменения в программе по истории. Они не кардинальны. Они просто уточняют некоторые факты. Так сказать исторические, связанные с историей Украины. В основном есть несколько учебников по истории. О чем-то говорится в одном, о чем-то в другом, теперь это будет более так сказать системная направленность.

1 вересня дітлахів чекатимуть не тільки нові книжки, а і нові вчителі. Нині вже повністю сформований педагогічний склад, до якого увійшло чимало молодих фахівців.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти

Молодых специалистов в этом году, как и в прошлому году, пришло к нам достаточно много. Больше даже чем в прошлом году. Мы сейчас уже приняли 259 выпускников педагогических ВУЗов. На сегодняшний день вакансий в школах уже нет. Устроиться в школу учителем, к сожалению, почти невозможно. Есть вакансии в детских садах, это связано с расширением сети детских садов, более 50-ти вакансий в детских садах есть.

Вакансії з’являтимуться і надалі, бо у Харкові заплановано ще відкриття 2-ох нових дитсадків і 11-ти груп у вже існуючих дошкільних закладах. Не припиняються роботи і в школах. Оновлення крівель та опалювальної системи проводять у вісімдесяти трьох навчальних установах. Втім, якщо минулого року ці роботи встигли закінчити до 1 вересня, цьогоріч через складну фінансову ситуацію, терміни змінилися. У Департаменті запевняють, до першого жовтня усі ремонти у повному обсязі будуть завершені.