Как администрация рынка “Барабашово” своих на пикет выводила

16.10.2019 12:53   -
Автор:
Вони обіцяли кількатисячний мітинг невдоволених. Але на анонсований пікет проти будівництва нової дороги, що має з'єднати Cалтівку з центром міста, прийшли під стіни мерії не більше двох сотень барабашовців із понад 15-тисячної спільноти ринку. І це при тому, що міськрада вже неодноразово офіційно заявляла, що дорозі бути! І земля під її будівництво вже кілька десятиріч передбачена в генплані Харкова. А магазини підприємців, що потрапляють до мапи зведення, місто за свої кошти перенесе на іншу ділянку. Та ці барабашовці, які прийшли на пікет, ні аргументів, ні чіткого алгоритму міста і чути не хочуть. Навіть не схотіли слухати і міського голову Геннадія Кернеса, який зустрівся з ними, щоб вкотре донести, що кожен із переселених підприємців й надалі працюватиме. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Коль вы пришли сюда, я хочу вам высказать следующие позиции. Первое: дорога, о которой идет речь, эта дорога была спланирована еще в 1953 году, 1986 году, в 2014 году, и в 2013 году в генплане. Дорога будет построена. Точка! 
 
Сьогоднішню акцію протесту інші підприємці Барабашово вважають нічим іншим як попередньоспланованою картинкою, автори якої – адміністрація ринку, яка і підбурювала людей вийти на пікет. І це, кажуть підприємці, розпочалося відразу, як у місті анонсували зведення магістралі. Протягом кількох тижнів на людей тиснули різними методами. 
 
Геннадій Мусієнко підприємець ринку "Барабашово" 
 
Были призывы обязательно предпринимателям явиться сюда под угрозой порчи имущества, обливания зеленкой, краской, если предприниматели сюда не придут. То их товар будет таким образом поврежден. Лично я видел, раздавались листовки по рынку с призывом прийти сюда и защитить свой бизнес. Были проплачены, которым предлагалось по 200 гривен за участие в сегодняшней акции. Насколько это верно, сказать я не берусь.
 
Більше того, середу – в день пікету, на ринку оголосили санітарним днем, декому відключили електроенергію, оголосивши про якісь навчання з пожежогасіння. А щоб підприємці не відчинили свої магазини, на в'їздах адміністрація встановила своїх. Ось на цьому відео – чоловіки спортивної статури просто заблокували в'їзд на парковки ринку.
 
Віктор Нещеретний підприємець ринку "Барабашово" 
 
Уже более 2 лет пятница санитарный день на рынке. Говорили, что будут пожарные учения какие-то сегодня. Отключили свет на 7-й площадке. Загнали туда пожарную машину, чтобы блокировать, чтобы люди не могли заниматься предпринимательской деятельность. Парковщики несколько дней говорили, что на парковки никого пускать не будет. Будут стоять люди и просто разворачивать машины. Утром я это и увидел. Стояли  человек по 15-20 спортсменов, ходили кучками. Людей просто не запускали. Все методы были брошены. Если не вывести по максимуму людей сюда под горсовет, то для приезжих покупателей сделать картинку, что все предприниматели против. НЕ смогли выйти на пикет, но в солидарность с пикетирующими якобы не вышли на работу, потому, что не хотят дороги.
 
Але проти нової дороги більше адміністрація ринку з концерном АВЕК, кажуть люди. Чому, наводять аргументи. 
 
Анатолій Бондалєтов підприємець ринку "Барабашово" 
 
Концерн АВЭК снимает с себя ответственность за то, что он в свое время строил эти объекты на землях, которые были для этого не предназначены или были разрешены временные. Снимает ответственность, что строил эти объекты, брал за это с предпринимателей баснословные деньги. Я не побоюсь этого слова, миллионы долларов. Потому что это тысячи торговых объектов. Суммы, за которые это покупалось, это от 50 тысяч долларов до 200. 
 
Якраз через зведення магістралі, підкреслюють підприємці, керівництво ринку залишається без ласового шматка торгових майданчиків, за які щомісяця отримує хороші прибутки.
 
Віктор Нещеретний підприємець ринку "Барабашово" 
 
Полторы тысячи предпринимателей усредненно. Один торговый объект, в зависимости от площади от 1,500 до 20 000 – 30 000 гривен. Это в месяц черным налом. 
 
Тим часом ті підприємці, які об'єдналися довкола ідеї працювати чесно і прозоро, напередодні шукали захисту та підпримки в Адмінстрації Президента та всіх силових структур. Все, кажуть, через бездіяльність правоохоронців, які роками закривають очі на ті правопорушення, що відбуваються на ринку.  
 
Валерій Нестерук підприємець ринку "Барабашово" 
 
На сьогодні 60 кримінальних проваджень відкрито на посадовців, які представляють концерн АВЕК. Ніщо не розслідується. Нікому не обявлена підозра. І в зв'язку з цим, що беззаконність, безвідповідальність призводить до того, що злочинність продовжується. На сьогоді те, що відбувається перейшло всі межі. Злочинна структура, яка там працює, вона просто обклала поборами всіх без винятку. Тих, хто не хоче сплачувати незаконні побори, їх просто закривають. Зашивають шурупами і не дають людям можливості відкритися і здійснювати свою законну діяльність.